Birleşik Krallık, Karadeniz'e savaş gemisi gönderiyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna ile Rusya arasında gerilim artmaya devam ediyor. Birleşik Krallık basınında çıkan haberlere göre, Birleşik Krallık’a ait savaş gemisi Mayıs ayında Karadeniz’e geçiş için Türkiye’ye bildirimde bulundu ve geçişi onaylandı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rusya’nın askeri hareketliliğini artırması nedeniyle Karadeniz’e savaş gemisi göndereceğini duyumuş ancak bu karardan vazgeçmişti. Öte yandan Rusya, tatbikat bahanesi ile Karadeniz’in bir kısmını kapattığını bildirdi. Tüm bu gelişmelerin ardından, İngiliz The Sunday Times’ın duyurduğu habere göre, Tip 45 destroyer ve Tip 23 sınıfı fırkateynlerin Mayıs ayında Karadeniz’e gönderilmesi bekleniyor.

HER TÜRLU DURUM İÇİN TEYAKKUZDA OLACAK

Ayrıca haberde, Birleşik Krallık’ın Boğazlar’dan geçecek gemiler için Türkiye’ye bildirimde bulunduğu ve Montrö Sözleşmesi’ne uygun olduğu belirlenen talebin, Türkiye tarafından onay aldığı bildirildi. Buna göre Tip 23 firkateyni ile Tip 45 destroyeri, Kraliyet Donanması’nın Akdeniz’deki taşıyıcı görev grubundan ayrılıp Boğazlar’dan geçerek Karadeniz’e gidecek. Filonun amiral gemisi her türlü durum için teyakkuzda olacak.

RUSYA’YA AİT 15 SAVAŞ GEMİSİ KARADENİZ’DE

Rusya’nın Güney Askeri Bölgesi basın servisinin dün yaptığı açıklamada, Hazar Denizi Filosuna ait 15 savaş gemisinin Karadeniz’e gönderildiği bildirildi. Açıklamaya göre, savaş gemileri, Rus askeri güçlerinin denetiminde Karadeniz’e gönderildi.

4 BİN 48 TATBİKAT YAPILACAK

Rusya Savunma Bakanlığı, savaşa hazırlık durumu denetimleri kapsamında; nisan ayı boyunca 812’si iki taraflı, 101’i poligonda ve 520’si askeri eğitim tesislerinde olmak üzere toplam 4 bin 48 tatbikat yapılacağını bildirdi. Tatbikatların tüm askeri bölgelerin ve Kuzey Filosu’nun yanı sıra Kuzey bölgelerinde, Kuril Adaları’nda ve Kamçatka’da yapılacağı açıklandı.

ABD’NİN KARADENİZ’E GEMİ GÖNDERME KARARI

ABD ordusu, Ukrayna’ya olan desteğini göstermek amacıyla Karadeniz’e savaş gemileri yollama kararı almıştı. Geçen hafta gemilerin boğazlardan geçişi için Türkiye’den izin istenmişti. Söz konusu savaş gemilerinin önümüzdeki günlerde Karadeniz’de olması bekleniyor.

RUSYA’DAN UKRAYNA SINIRINA YOĞUN ASKERİ SEVKİYAT

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart’ta Ukrayna Parlamentosunda yaptığı konuşmada, Rusya’nın Ukrayna sınırı boyunca 28 taktik tabur grubu konuşlandırdığını bildirdi. Homçak, Rusya’nın işgal altındaki Kırım’da, Rusya’nın Rostov, Bryansk ve Voronej bölgelerindeki askeri varlığı artırdığını ayrıca Kremlin yönetiminin Donbas bölgelerine askeri teçhizat ve mühimmat temin etmeyi sürdürdüğünü aktardı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.