Biden: Ukrayna konusunda Putin'in "daha ileri gitmesini zorlaştırmak" için çalışıyoruz

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna ile Rusya arasında tırmanışa geçen gerilime ilişkin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in daha ileri gitmesi ve yapmasından korkulan eylemlerinin gerçekleşmemesi için atılacak adımları değerlendirdiğini söyledi. Biden, Putin’in Ukrayna’ya karşı askeri bir manevrasını zorlaştırmayı amaçlayan bir dizi kapsamlı girişimden oluşan bir plan üzerinde çalıştığını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, dün açıklanan istihdam verilerini değerlendirdiği basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Biden, Rusya’nın Ukrayna sınırına asker yığmasının ardından tırmanan gerilime dair gelen soru üzerine Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın Avrupalı ve Ukraynalı ortaklarıyla yakın temasta olduğunu ifade etti.

Biden, “Yaptığım şey, Putin’in ilerlemesini ve insanların onun yapacağından endişe duyduğu şeyi yapmasını mümkün olduğunca zor hale getirmek için en kapsamlı ve anlamlı olduğuna inandığım inisiyatifler dizisini bir araya getirmek” ifadesini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
PutinUkraynaBiden
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.