Batı Trakya Dedeağaç'ta yangın nedeniyle acil durum ilan edildi

Yunanistan sınırları içindeki Batı Trakya'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Dedeağaç'ta acil durum ilan edildi.

Yunanistan'a bağlı Batı Trakya Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Dedeağaç ilinde çıkan yangın nedeniyle bölgede acil durum ilan edildi. Dedeağaç'ta dün başlayan yangın sonucu Güney Meriç bölgesinde binlerce dönüm çam ormanı küle döndü. Yangın nedeniyle, 8 ev ve 2 kilise hasar görürken, 8 köy tedbir amacıyla tahliye edildi. Öte yandan Feres-Dedeağaç yolu da trafiğe kapatıldı. 

BATI TRAKYA YANGINA TESLİM OLDU

Yangının ardından dumanlar Gümülcine, İskeçe ve kısmen Volos'a kadar ulaştı ve böylece bölgede acil durum ilan edildi. Dedeağaç yetkilileri, halkı yoğun dumandan etkilenmemeleri için pencerelerini kapatarak evlerinde kalmaları için uyardı. Karadan ve havadan yangın söndürme çalışmaları devam ederken bölgedeki etkili şiddetli rüzgar söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.