Azerbaycan Türkleri sokaklara indi ve  “Türk Ordusu Gitme, Kal” eylemi gerçekleştirdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de Türk Silahlı Kuvvetlerine sevgi gösterisi. Azerbaycan Türkleri, tatbikat için Azerbaycan’da bulunan Türk Ordusunun ülkede kalması için sokaklara indi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında gerilim Temmuz ayında tırmanışa geçti. Ermenistan’ın Azerbaycan sınırdaki mevzilerine top atışıyla başlattığı saldırı karşılıklı çatışmaya dönüşerek geri püskürtülmüştü. Türkiye, kardeş Azerbaycan’ın yanında yer alarak, Türk Silahlı Kuvvetlerini ortak tatbikat için Azerbaycana göndermişti. Azerbaycan’da büyük sevinçle karşılanan Türk ordusu, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleriyle bir dizi tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatların ardından yurda dönmeye hazırlanan Türk ordusu için Azerbaycan Türkleri sokaklara inerek, “Türk ordusu gitme, kal!” eylemi gerçekleştirdi. Eylemciler Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Azerbaycan’da üs kurmasını istediklerini dile getirdiler.

“TÜRK ORDUSU GİTME, KAL!”

Azerbaycan’ın başkenti Bakü bugün Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik sevgi gösterilerine sahne oldu. Yerel saate göre 18.00’de Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliğinin karşısında toplanan Azerbaycan Türkleri, ortak tatbikat için Azerbaycan’a gelen Türk ordusunun ülkede kalması için sokaklara indi. Eylemciler ellerinde Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla gerçekleştirdiği eylemde, “Türk ordusu gitme, kal”, “Türkiye kal!” sloganları attı.

Kırım Haber Ajansına ulaştırılan görüntülerde, eylemcilerin çoşkulu şekilde Türk ordusuna olan sevgileri görülürken, eylemde Azerbaycan polisi de tedbir amaçlı güvenlik kordonu oluşturdu. Koronavirüs pandemisi kapsamında sosyal mesafenin pek korunmadığı eylemde, katılımcıların maske taktıkları görüldü. Maskesi olmayan vatandaşlara polis maske dağıttı.

“BİR ANANIN İKİ EVLADIYIZ”

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı mitingte katılımcılar kameralara da konuştu. Azerbaycan’ın Karabağ topraklarının işgal altında olduğuna dikkat çeken bir eylemci, “Türk ordusu var olsun. Onlar bizim kardeşlerimiz. Yurdumuz işgal altında. Bu işgale artık son vermek gerek.” dedi. Bir başka eylemci de “Biz bir ananın iki evladıyız. Türk ordusunun burada kalmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

RUSYA SAVUNMA BAKANINA TEPKİ

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şovgu’nun (Sergey Shoygu) kısa süre önce gerçekleşen Bakü ziyaretine de tepki gösteren eylemciler, “Rusları istemiyoruz, kardeşlerimiz bizimle kalsın. Türk ordusu gitme kal!” dedikleri görüntülere yansıdı.

(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.