Amerika'nın Karadeniz'deki "Sea Breeze-2020 Tatbikatı" Sona Erdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından Karadeniz’de düzenlenen “Sea Breeze 2020” askeri tatbikatı 27 Temmuz 2020 tarihinde tamamlandı.

QHA Ajansının haberine göre, ABD’nin Kıyiv Büyükelçiliği, 20-21 Temmuz 2020 tarihleri arasında düzenlenen tatbikata ilişkin yapılan açıklamada, “Karadeniz’in güvenli ve açık olması üzerinde çalışıyoruz. ‘Sea Breeze 2020’ askeri tatbikata Bulgaristan, Gürcistan, Norveç, Romanya, İspanya, Türkiye, Ukrayna ve ABD olmak üzere sekiz ülke katıldı.” ifadeleri kullanıldı. 

SEA BREEZE 2020 TATBİKATI

ABD 6. Filosu Komutanı Koramiral Eugene Black, tatbikatın tamamlanması hakkında, “Tatbikat sırasında elde edilen planlama ve kazandığımız tecrübe 2021 yılında düzenleyeceğimiz tatbikatın planlanmasında faydalı olacaktır.” dedi. 

Ayrıca, Ukrayna Savunma Bakanlığı, tatbikata katılan taraflara, göstermiş oldukları profesyonellik ve görevlerini etkin bir şekilde yerine getirmelerinden ötürü teşekkür etti. Söz konusu açıklamada, bu tatbikat kapsamında, Karadeniz bölgesinde güvenliğin sağlanması konusunda yüksek düzeyli bir işbirliğinin bulunduğu vurgulandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.