Amerika'da aşı olanların cezası yarı yarıya indirilecek

BURSA ARENA / Haber Merkezi

ABD’de aşılamayı teşvik amacıyla cezalarının bir parçasını toplum hizmeti yaparak geçiren veya geçirecek olanların cezaları korona aşısı olmaları şartıyla yarı yarıya indirilecek. ABD’de aşı olanları için ücretsiz restoran fişi, taksi hizmeti ve piyango bileti kampanyaları düzenlenmişti.

ABD’nin Georgia eyaletinde aşılanmış yetişkinlerin sayısını artırmak için Georgia's Hall ve Dawson’da yasal sistem aracılığıyla yeni bir teşvik sunuluyor. Cezalarının bir parçasını toplum hizmeti yaparak geçiren veya geçirecek olanların cezaları korona aşısı olmaları şartıyla yarı yarıya indirilecek.

Georgia Halk Sağlığı Departmanı ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezine göre, özellikle Hall County sakinlerinin yalnızca yüzde 29'u aşı oranlarını artırmayı hedeflerken Şu an Georgia’nın nüfusu için aşılama oranı yüzde 37, bu oran ulusal ortalamada ise yüzde 47. Dawson County'nin aşılama oranı sadece yüzde 25 ile Georgia’dan daha düşük seviyede.

Yeniçağ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.