Almanya'dan da sonra İngiltere’nin cephane stoğu da Ukrayna savaşı nedeniyle ‘tehlikeli’ bir şekilde azaldı

İngiltere Avam Kamarası Savunma Komitesi, Ukrayna’daki savaştan sonra İngiltere ve NATO’nun azalan cephane stokunu yeniden tamamlamanın en az 10 yıl sürebileceği ve bu durumun İngiltere’nin ulusal güvenliğini tehlikeye atabileceği konusunda uyardı.

İngiliz medyasına göre, Avam Kamarası Savunma Komitesi, İngiltere ve diğer NATO müttefiklerinin, Rus işgaline karşı mücadelesinde Ukrayna’ya ikmal sağlamaya çalışırken cephane rezervlerinin ‘tehlikeli seviyelere’ düşmesine izin verdiğini vurguladı.

Batılı hükümetlerin silah temin etme yönteminin ‘amaca uygun olmadığının’ altını çizen komite, Savunma Bakanlığı’nı stoklarını yenilemek için gereken süreyi kısaltmak için bir eylem planı hazırlamaya çağırdı.

Komite’nin açıklamasında, “Rusya da stoklarının azalmasıyla karşı karşıyayken, diğer düşmanlar kendi stoklarını koruyabilir ve potansiyel olarak artırabilir. İngiltere’nin stoklarını yenileme konusundaki bu yetersizliği, yalnızca Ukrayna’ya ikmal yapma yeteneğimizi değil, aynı zamanda güvenliğimize yönelik herhangi bir tehdide karşı koyma yeteneğimizi de tehlikeye atıyor” ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz hafta İngiliz The Financial Times’in haberinde de, “Almanya’daki cephane stokunun neredeyse tükendiği ve bir savaşa girmesi halinde cephanesinin sadece birkaç gün yeteceği öne sürüldü..” açıklaması mevcut idi.

Londra / Şarku’l Avsat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.