Aliyev: "Ermeniler ve bazı yabancı şirketler Azerbaycan'ın doğal kaynaklarını yağmaladı"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’ın işgal ettiği dönem Azerbaycan’ın doğal kaynaklarını yasa dışı olarak yağmaladığını belirtti. Ayrıca Aliyev, bazı yabancı şirketlerin de yapılan yağmalara yardımcı olduğunu söyleyerek bu şirketleri uluslararası mahkemelere vereceklerini bildirdi.

İlham Aliyev, dün 2. Karabağ Savaşında Ermenistan işgalinden kurtarılan Laçın ve Kelbecer illerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşma yapan Aliyev, Karabağ savaşı sonrasında imzalanan bildiri neticesinde Ermeni güçlere Kelbecer’den çıkmaları için 25 Kasım 2020’ye kadar süre tanıdıklarını ancak onların gitmeden önce kendilerine ait olmayan evleri yaktığını, ağaçları kestiğini aktardı. Aliyev, Ermenilerin yaptıklarını vahşet olarak niteleyerek, “Zaman değişse de Ermeni faşizmi değişmiyor ve değişmeyecek. Hiç kimse bunu unutmamalıdır. Ermenilerin vahşeti göz önündedir. Fakat onların koruyucuları bunu görmek istemiyor. Ama görmek zorundalar ve görecekler. Onların gözüne sokacağız. Kitaplar basacağız. Yurt dışında sergiler düzenleyeceğiz. Görmek istemeyen de Ermeni faşizminin ve vahşetinin ne olduğunu mecburen görecek.” dedi.

“AZERBAYCAN’IN DOĞAL KAYNAKLARI YAĞMALANDI”

Öte yandan Aliyev, işgal döneminde Azerbaycan’ın doğal kaynaklarının yağmaladığını ve bazı yabancı şirketlerin buna yardım ettiğini belirterek, “Bu şirketlerin iki seçeneği var. Ya bize tazminat ödeyecekler ya da uluslararası mahkemeye gidecekler. Yargı süreci şimdiden başladı. Tanınmış uluslararası hukuk firmalarını davet ettik ve şimdi davalar hazırlanıyor. Kelbecer’de, Söyudlü’de, Zengilan’da, Vejneli’de ve başka yerlerde altın yataklarımız yabancı şirketler tarafından sömürüldü. O firmalar buranın Azerbaycan toprağı olduğunu biliyorlardı ama görmezden geldiler. Şimdi cevap verecekler. Küresel ölçekte kendilerini rezil etmemizi istemiyorlarsa gelsinler tazminat ödesinler.” ifadelerini kullandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.