Afrika Birliği Başkanı: Ukrayna limanları açılmazsa, ciddi kıtlıkla karşı karşıya kalacağız

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Afrika Birliği Dönem Başkanı ve Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Ukrayna limanları tahıl ihracatına açılmazsa ve hububat üretilmezse Afrika’nın kıtlıkla karşı karşıya kalacağını dile getirdi.

Afrika Birliği (AfB) Dönem Başkanı ve Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, 10 Haziran 2022 tarihinde Paris’te France 24 kanalı ile RFI radyosuna verdiği özel röportajda, Ukrayna-Rusya savaşının, özellikle de Ukrayna limanlarından tahıl ihracatının engellenmesinin Afrika’da ciddi olumsuz etkiler yarattığını söyledi.

AfB Dönem Başkanı olarak, Afrika’nın savaş nedeniyle yaşadığı tahıl ve gübre sıkıntısını dile getirmek amacıyla geçen hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü kaydeden Sall, Putin’den Odesa limanı aracılığıyla Ukrayna’dan tahıl ihracatının serbest kalmasını, dolayısıyla Afrika’nın tahıla ve gübreye erişimine yardımcı olmasını talep ettiğini söyledi. Sall, ayrıca Putin’e savaşı sonlandırma çağrısında bulunduğunu da belirtti.

AfB Dönem Başkanı Sall, “Ukrayna limanlar tahıl ihracatına açılmazsa ve Hububat üretilmezse, Afrika kıtasını istikrarsızlaştırabilecek çok ciddi bir kıtlıkla karşı karşıya kalacağız” ifadelerini kullandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.