Afganistan seçimlerinde 68 saldırı olayı yaşandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Afganistan’da 28 Eylül 2019’da yapılan seçim sürecince ülkenin genelinde toplam 68 saldırı düzenlendi. Saldırılar sonucunda 72 kişi yaralandı.

QHA 'nın haberine göre, Afganistan İçişleri Bakanı Mesut Anderabi, yaptığı basın açıklamasında, Taliban’ın seçimleri engellemeye yönelik çabalarının başarısız olduğunu ifade etti.

Ayrıca Anderabi, Taliban’ın ülke genelinde düzenlediği 68 saldırıda 4 güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiğini ve 72 kişinin yaralandığını da belirtti.

Bunun yanında 34 Taliban militanı öldürüldüğü kaydedildi.

SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN?

Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde dün gerçekleşen cumhurbaşkanı seçiminin resmi olmayan sonuçlarının 3 hafta sonra açıklanacağı belirtilmişti.

Açıklamada, ülke genelinde ciddi bir güvenlik endişesi olmasına karşın 4 bin 500 seçim merkezinde oy verme işleminin tamamlandığı kaydedilmişti.

Kayıtlı 9 milyon 600 bin seçmenin bulunduğu ülkede, 15 cumhurbaşkanı adayı yarıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.