AB Komisyonu Başkanı, AB Temsilcisi ve Avusturya Başbakanından Ukrayna'ya ortak ziyaret

BURSA ARENA / Haber Merkezi

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB Temsilcisi Josep Borrell ve Avusturya Şansölyesi Karl Nehammer Ukrayna’ya ortak ziyaret düzenleyecek. Avrupalı ​​üst düzey yetkililerinin ziyaretlerinin amacı, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü korumak ve daha fazla insani yardım konusunda destek olarak ifade edildi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Cumartesi günü Varşova’da düzenlenecek #StandUpForUkraine yardım etkinliği öncesinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile görüşmek üzere bu hafta Kıyiv’e gidecekleri duyuruldu.

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer’in de gelecek günlerde Ukrayna’ya ziyaret gerçekleştireceği ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile bir araya geleceği bildirildi. Başbakan Nehammer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Dün Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy  ile telefonda görüştüm. Ukrayna’daki son durum hakkında fikir edinmek ve daha fazla yardım hakkında konuşmak için Ukrayna’ya gideceğimi görüştük.” dedi.

Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Avusturya Başbakanı Karl Nehammer’in ziyaretinin amacı, “Ukrayna’ya mümkün olan azami insani ve siyasi desteği sağlamaya devam etmek.” olarak belirtildi.

Avrupalı ​​üst düzey yetkililer, işgalci Rus saldırılarının başlangıcından bu yana Ukrayna’ya ziyaret düzenlemeye devam ediyor. Daha önce Avrupa Parlamentosu Başkanı Robert Metzol 1 Nisan’da Kıyiv’i ziyaret etti. Avrupa Parlamentosu Başkanından önce Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Ulusal Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Jaroslav Kaczynski, Çek Cumhuriyeti Başbakanı Petr Fiala ve Polonya Başbakanı Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e ziyaret gerçekleştirdi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.