24 AB ülkesi, Ukrayna askerlerine eğitim veriyor

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna’yı askeri ve mali açıdan desteklemeyi sürdürüyor. AB’nin Ukrayna askerleri için başlattığı eğitim misyonuna 24 AB üye ülkesi katılım sağlayacak.

AB tarafından Ukrayna askerleri için başlatılan askeri eğitimi misyona 24 AB ülkesi katılma önerilerini sundu. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell yayımladığı yazılı açıklamada, “Eğitim farklı AB ülkelerinde verilecek: 24 üye ülkesi şu anda Ukrayna ihtiyaçlarına uygunlukları açısından incelenen eğitim modülleri için 100’den fazla öneride bulundu” ifadelerini kullandı.

5 Aralık itibariyle bin 125 Ukrayna askerinin katılımıyla 15 eğitim modülü devam ediyor ve 377 askerin eğitim aldığı 9 eğitim modülü sona erdi.

ASKERİ MİSYON 3 HAFTA ÖNCE BAŞLATILDI

AB tarafından Ukrayna’ya sağlanan destek kapsamında 15 bin ordu personelini eğitecek askeri misyon 15 Kasım’da resmi olarak başlatıldı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.