Doygunluk, doyumsuzluğun bittiği güzel yüreklerde başlar.

Başka yüreklere dokunan, iki dünyayı fetheden EREN’ler kaldı mı, şu pespaye dünyada?

Sağlık, esenlik ve Sahip olduğumuz etik değerler doyum duygumuzla doğrudan ilintilidir.. Erdemli insan yetiştiremenin yolu da, biyolojik, ruhsal, fizyolojik ve sosyal gereksinimlerin hiçbir gecikmeye fırsat verilmeden karşılanması ile olanaklıdır.. Genetik çakal kromozomların payı ne kadardır bilemem.

Doğruları çarpıtmakla, her kalıba girip şekil almakla sağlam kişilik ve kimlik sahibi olduklarını sananların çağını yaşıyoruz.. Aman dostlarımızın gönülleri kırılmasın veya her koyun kendi bacağından asılsın, her farklı görüşe saygı duyulsun devri başladı..

Yanlış kulvarlarda, tehlikeli, sakıncalı ve çarpık zeminlerde yaşam sürdürenlerin selamlanıp bile saygı gördüğü çağ. Bu devir birbirimizi farklı yönlerle kucaklama devridir sözü uygar kimlikli olanları kapsamalı oysa.. Bu saygı duyduğumuz çağ, sakıncalı ve çarpık yaşam biçimli olanları doğru çizgide eğitme başarısını göstermemiştir henüz..

Hrıstiyan Müslümanı, Yahudi Filistinliyi, Rus Ukraynalıyı niye kucaklamıyor? Bırakın sıkı sarılmasını, gevşekçe de olsa.. Dünyadaki, ülkemizdeki ayrışmalar yok edilme şöyle dursun, niçin minimize edilemiyor? Bireyler düzgün karakter sahibi olmadıkları sürece bu sorunun asla yanıtını bulamayız.

Düzgün yapının temelindeki bozukluk ise DOYUMSUZLUK duygusudur. Doyumsuz insan, hem başkasının lokması hem tüm yaşam haklarına el koyma hakkı olduğunu varsayandır.. Bu özelliklerdeki siyasetçi de aydın geçinen ve sade yurttaş da yaşam çizgisinde günah işlemeye devam ederler.. Küresel güçler gibi.. Benim yaşamam için başkası ölmelidir anlayışındaki İSRAİL gibi..

Bitirelemeyen kötü eylem, terör ve savaşların resmî ve sivil sürtüşmelerin nedeni çoğunlukla DOYUMSUZLUK duygusundan kaynaklanır. Devasa güç sahiplerinin KRONİK AÇLIĞI da öyle.. Alt kültüre dayalı yoksulluğun bataklıktan beter olduğu suçlamasını yapan da bunlardır.

Oysa DOYUMSUZ TÜM VARLIKLILAR, KRONİK AÇLIK çekenlerin hem nedeni hem suçlularıdır. Henüz yargı önüne çıkarılamayan. Onurlu yoksullardan daha aşağı nitelik ve kalitede..

Sağlık ve esenlik dileklerimle..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.