Türk Hava Yolları, Özbekistan'ın tarihi kenti Buhara'ya uçuş başlattı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türk Hava Yolları (THY), dün Türkistan’ın 2 bin 500 yılı aşkın tarihe sahip olan kadim şehri Buhara’ya ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Böylelikle THY, Özbekistan’da beşinci noktaya da uçuş başlatmış oldu.

İstanbul’dan havalanan TK266 sefer sayılı Airbus A321neo tipi yolcu uçağı 7 Haziran 2022 tarihinde Türk Hava Yollarının (THY) 339’uncu uçuş noktası olan Buhara Havalimanı’na iniş yaptı. İlk sefer dolayısıyla uçak su takı ile karşılandı ve Buhara Havalimanı apronunda kurdele kesildi.

Törende, Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, Türk Hava Yolları’nın Özbekistan’da 5. noktaya uçuş başlatmış olduğunu belirterek “Tabii Özbekistan Hava Yolları da Türkiye’ye uçuşlarını sürdürüyor. Haftalık uçuş sayısı 40’ın üzerine çıktı. Böylece ülkelerimiz arasında ve özellikle tarihi turizm merkezi Buhara ile ülkemiz arasında yeni irtibatın daha da ilerleyeceğine eminim” şeklinde konuştu.

TAŞKENT, SEMERKANT, FERGANA VE ÜRGENÇ HATTINDAN SONRA BUHARA

THY Satış Başkanı Mahmut Yayla, “Buhara uçuşuyla birlikte Asya ve Uzakdoğu bölgemizde uçtuğumuz nokta sayısını 46’ya çıkarmış bulunuyoruz. Taşkent, Semerkant, Fergana ve Urgenç hattında sonra Özbekistan’da Buhara’yı açarak 5. noktayı açmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Uçuşlar, Salı ve Cuma günleri icra edilecek ve İstanbul Havalimanı’ndan saat 01.30’da, Buhara Havalimanı’ndan ise yerel saatle 09.10’da yapılacak.

THY’den yapılan yazılı açıklamada, Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin, “Geçmişi ve bugünü bir arada yaşayan bu kadim şehre düzenleyeceğimiz uçuşlarımız, ülkemiz ile Özbekistan arasındaki ekonomik ve manevi bağları desteklerken, Özbekistan’ın tarih kokan sokaklarını dünyanın dört bir yanından gezginlere açacaktır” ifadelerine yer verildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.