PKK'lıların ateşe verdiği Hatay'da yangını soğutma çalışmaları sürüyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Hatay’da, 9 Ekim 2020’de başlayan ve dün kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmaları sürüyor. Üç ilçeyi etkileyen yangın 33 saat sürdü.

Hatay’da iki gün önce başlayan ve süren bölücü terör örgütü PKK’ya bağlı “Ateşin Çocukları” adlı terör oluşumunun üstlendiği orman yangınlarını söndürmek için yüzlerce ekip karadan ve havadan yangına müdahale ediyor. Yerleşim yerlerine sıçrayan yangınla insanlar bölgeden sevk edilirken Hatay Valiliğinden, söndürme çalışmalarının devam ettiği süreçte yangınla ilişkin yeni açıklama geldi.

Hatay’da Belen ilçesinde başlayan, rüzgarın da etkisiyle İskenderun ve Arsuz ilçelerine sıçrayan yangın, 10 Ekim 2020’de kontrol altına alındı. Ekipler, sabahın ilk ışıklarıyla 3 ilçedeki yanan bölgelerde, çok sayıda arazöz ve yer işçisiyle soğutma çalışmalarına devam ediyor.

HATAY VALİLİĞİ: GÖZALTINA ALINAN ŞAHISLAR VAR

Hatay Valiliği, söndürme çalışmalarının devam ettiği sırada yangınla ilgili yeni bir açıklama yayımladı.

Valiliğin resmi internet sitesinden yayımlanan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınan şahıslar olup konuyla ilgili soruşturma devam etmektedir. Henüz sabotaj ile ilgili kesin bir bilgiye ulaşılamamıştır. Hem yangının seyrini hem de sabotaj ihtimalini araştırmak için bölgemizde İHA’lar görev yapmakta kolluk kuvvetlerimizde kapsamlı bir şekilde konuyu araştırmaktadır.”

Hatay’ın Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi’ndeki ormanlık alanda 2 gün önce çıkan, rüzgarın da etkisiyle İskenderun ve Arsuz ilçelerine sıçrayan yangında, bazı yerleşim yerleri ve araçlar zarar görmüştü. Orman yangınlarını terör örgütü PKK’ya bağlı “Ateşin Çocukları” adlı terör oluşumu üstlenirken yüzlerce ekip karadan ve havadan yangına müdahale etti. Yerleşim yerlerine sıçrayan yangınla insanlar bölgeden sevk edilirken, PKK ve YPG’li hesaplar sosyal medya üzerinden terör propagandası yaptı. Dün bölgeye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheliden 2’sinin savcı tarafından serbest bırakıldığını ve 2 yeni daha şüphelinin olduğunu açıklamıştı.

(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.