Pes doğrusu!.. İsrail kurtarma ekibi, 200 yıllık "Ester Kitabı"nı çalıp götürdü; Bunu da TV canlı yayında anlattılar..

Depremde yardım için gelen İsrail arama kurtarma ekiplerinin Türkiye'den "çalarak" 200 yıllık tarihi eserle ülkelerine döndükleri ortaya çıktı. Bir de yaptıkları bu hırsızlık olayını İsrail televizyonunda canlı yayında açık açık anlattılar... Böyle bir sahiplenmenin adı hukuken "Hırsızlık" tır.

İki büyük depremde ağır hasar gören yerlerden birisi olan Antakya'daki sinagog da yıkıldı. Depremin ardından Türkiye'ye yardıma gelen İsrail arama kurtarma ekipleri, kendilerine yönelik eleştirilerin ardından Türkiye'den erken ayrılmıştı. İşte o ekiplerin enkazın altından tarihi hazineleri çalarak İsrail'e götürdükleri ortaya çıktı. İsrail arama kurtarma ekiplerinden komutanı İsrail televizyonuna çıkıp, Türkiye'den kaçırdıkları tarihi eser niteliğindeki 200 yıllık Ester Kitabı'nı gösterdi. 

Sözde yaşlı bir Yahudi onlara emanet etmiş..

Antakya'da arama kurtarma çalışması yaparken Türkiye Yahudisi yaşlı bir adamın kendilerine yaklaşarak elindeki benzersiz kitabı kendilerine verdiğini anlatan ZAKA Arama Kurtarma Kuvveti Komutanı Binbaşı Haim Otmazgin, yaşlı adamın "Topluluğumuzun son başkanı trajik bir şekilde aramızdan ayrıldı ve Suriye'ye yakınlığımız nedeniyle parşömenlerin yanlış ellere geçmesini istemem. Lütfen onları koruyun ve topluluğumuzun hatırlandığından emin olun" diyerek kendisine verdiğini iddia etti.

Antakya'daki Yahudi cemaati mirasının...

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan bu sıra dışı habere göre İsrailli Binbaşı Otmazgin, "Birkaç on yıllık bir ZAKA gönüllüsü olarak, bu hayatımın en hareketli anlarından biri. Böylesine önemli bir tarihi belgeyi kurtarmaktan ve Antakya'daki Yahudi cemaatinin mirasının, deprem onu neredeyse sıfıra indirdikten sonra bile bozulmadan kalmasını sağlamaktan gerçekten onur duyuyorum. Önümüzdeki birkaç gün içinde, parşömenleri kime emanet etmemiz gerektiğini öğrenmek için İstanbul'daki bir Çabad elçisiyle görüşeceğiz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.