Muharrem ayı bugün başladı.. Bu ayda neler oldu.. Aşure günü ne zaman?

Muharrem ayı, 30 Temmuz Cumartesi yani bugün başladı.

Muharrem ayının 10. günü olarak kabul edilen Aşure Günü, bu yıl 8 Ağustos 2022 Pazartesi gününe denk geliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, "Muharrem" hürmet edilen anlamındadır. Bu ay, Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından Allah'ın ayı diye nitelendirilmiştir. Bu niteleme Muharrem ayının faziletine, ilahî feyz ve bereketinin bolluğuna işarettir.

Resûlullah (s.a.s.) bir hadisinde şöyle buyurmuştur: "Ramazan'dan sonra en faziletli oruç, Allah'ın ayı olan Muharrem'de tutulan oruçtur. Farz namazlardan sonra en faziletli namaz da gece namazıdır." 

Diyanet'in bu tarifinin yanısıra, unutulmamalıdır ki Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı, aynı zamanda İmam Hüseyin efendimizin katledildiği Kerbela olayının da yaşandığı aydır.

Hz. Peygamberimizi ve Onun “Allahım, bunlar benim Ehl-i beytimdir, onları günahlarından temizle!” diye dua ederek yakınlık ölçüsü belirlediği, yani en sevgili yakınları olan Hz. Fatıma, Hz Ali, Hz. Hasan ve Hz Hüseyin'i özellikle bu ay içerisinde rahmetle ve dualarla anmak gerekir. 

bursaarena.com.tr

Anahtar Kelimeler:
Muharrem Ayı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.