Meteoroloji’den Marmara Bölgesine sağanak yağış ve sel uyarısı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nin batısındaki gök gürültülü sağanak yağışlara karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji, gök gürültülü sağanak yağışlara karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Cuma öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ile Çanakkale’nin kuzey ve doğusunda görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yerel olarak kuvvetli olması beklendiği belirtilen açıklamada “Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Uyarının başlama saatinin 14:00, bitiş zamanının ise 21:00 olduğu aktarıldı.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, zamanla iç ve batı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Turktime

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.