Meteoroloji uyardı: Bursa, Eskişehir, Bilecik ve Kütahya bölgelerinde gece zırai don ve kırağı..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü dün olduğu gibi bugün için de zirai don ve kırağı uyarısında bulundu. Meteoroloji'den alınan güncel verilere göre, birçok ilde geceleri 1 dereceye kadar düşen sıcaklık, gündüz 25 dereceye çıkacak. Tarım üreticilerinin zirai don olayına karşı dikkatli olması gerekiyor.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü, Eskişehir ve çevresi için hava sıcaklıklarının ani değişimlerinden dolayı meydana gelmesi beklenen zirai don ve kırağı olaylarına karşı vatandaşları bir kez daha uyardı. 

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Bölge genelinin parçalı ve az bulutlu geçeceği, iç kesimlerde yer yer hafif zirai don olayı görüleceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklığı 3 ila 5 derece artması, rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. 7 Mayıs 2022 Cumartesi gününden itibaren yağışlı ve bulutlu havanın bölgemizi terk etmesi ve oluşacak radyasyon kaybı ile gece sıcaklıkların düşmesi beklenmektedir. Eskişehir’in, Han, Çifteler, Seyitgazi, Mahmudiye, Mihalıççık, Beylikova, İnönü ilçeleri, Bursa’nın; Keles, Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan, İnegöl, Yenişehir ilçeleri, Bilecik’in, Pazaryeri, Gölpazarı, Yenipazar, Bozüyük ilçeleri ile Kütahya il genelinde, gece ve sabah saatlerinde yer yer hafif zirai don olayı ile birlikte kırağı görüleceği beklendiğinden, oluşması muhtemel risklere karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” denildi.

SICAKLIKLAR ARTIYOR

Yapılan meteorolojik tahminlere göre, bu gece sıcaklığı Eskişehir’in ilçelerinde 1 ile 7 dereceye kadar düşecek. Yarın ise sıcaklıkların Sarıcakaya’da 25, Mihalgazi’de 24, Odunpazarı, Beylikova, Çifteler ve Alpu’da 21 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.

Turktime

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.