Mersin'in kadın davulcuları ramazan gecelerine ayrı bir ahenk kattılar

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Mersin'in Erdemli ilçesinde vatandaşlar,  sahura kadın ramazan davulcuların ritim ve manileriyle uyanıyorlar.

Bir süre önce Erdemli Belediyesi büyesinde, gönüllü kadınlardan kurulan ritim grubu üyeleri ramazan ayına renk katmak için harekete geçti. İsteklerini belediye başkanına ileten ritim grubu üyeleri taleplerine olumlu yanıt aldılar.

33 kadından oluşan ekip, ramazan arifesinde son hazırlıklarını tamamladı. Davulla tokmağı buluşturan kadınlar, vatandaşları sahura kaldırıyorlar. 

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, projede yer alan kadınları canı gönülden tebrik ettiğini söyleyerek, "Kadınlarımızın başladığı, kadınların içerisinde olduğu her güzellik daha da ehemmiyet kazanıyor, daha da bir önem kazanıyor. Ramazanın sonuna kadar inşallah insanlarımızı sahurda kadınlarımız uyandıracak" dedi. (TRT)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.