Malatya’da 5.2’lik deprem!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Malatya’nın Pütürge ilçesinde 5,2 büyüklüğünde ürkütücü bir deprem meydana geldi.

Deprem büyüklüğünü Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 5.2 olarak; Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise 5.7 olarak duyurdu..

Depremin yer kabuğunun 8.16 kilometre altında gerçekleştiği öğrenildi.  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada. valilikten alınan bilgide hasara yönelik ihbar olmadığını duyurdu. 

Malatya Valisi Aydın Baruş d yaptığı açıklamada "Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok. Çalışmalarımız sürüyor. Tüm mahalle muhtarlarına ulaşıldı. Hasar tespiti çalışmalarımızı başlatacağız. Sadece Pütürge değil çevre ilçelerde de araştırmalarımız sürüyor. Kırsal kesimde konutlar eski durumda. Taş ve kerpiç şeklinde. Daha önce de depremleri yaşadı oralar" dedi.

Malatya ili merkezi ve ilçelerinde hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.