Kuvvetli yağışlar kapıda

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yeni haftada yağışlı hava dalgasının özellikle Doğu Karadeniz'de etkili olması bekleniyor. Uzmanlar olası tehlikelere karşı uyardı. Peki yeni haftada Türkiye genelinde hava nasıl olacak? İşte detaylar.

Hava sıcaklıklarının ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'nin paylaştığı tahminlere göre, özellikle çarşamba ve perşembe günü sağanak yurt genelinde etkili olacak.

Cuma günü ise hava yurt genelinde açık veya az bulutlu olacak. Ancak Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde yağışın etkili olacağı öngörülüyor.

Akdeniz kıyılarında yağışlar çarşamba gününden itibaren etkili olacak. İstanbul'da çarşamba gününe kadar yağış beklenmiyor. Ankara ve İzmir'de ise kısa süreli gök gürültülü sağanak görülecek.

"Doğu Karadeniz'in doğusunda kuvvetli yağışlar görebiliriz"

Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yeni haftaya ilişkin TRT Haber'e yaptığı değerlendirmelerde şunları kaydetti;

Önümüzdeki hafta boyunca Doğu Karadeniz'in doğusunda kuvvetli yağışlar görebiliriz. Uyarıları takip etmekte fayda var.

Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin tamamında yağış göreceğiz. Zaman zaman İç Ege, İç Anadolu'nun batısında, Orta ve Doğu Karadeniz çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olabilir.

Salı, çarşamba ve perşembe günleri Batı Akdeniz'in tamamında yağış bekliyoruz.

TRT Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.