Kütahya'da 5 büyüklüğünde deprem

BURSA ARENA / Haber Merkezi

AFAD, saat 14.04'te merkez üssü Kütahya'nın Altıntaş ilçesi olan 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Bölgeden aktarılanlara göre deprem sonrası olumsuz bir ihbar yok.

Kütahya'da saat 14.04'te çevre illerden de hissedilen bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kütahya'nın Altıntaş ilçesi yakınları olan 5 büyüklüğündeki deprem, yerin 7 kilometre altında gerçekleşti.

Son Dakika Haberi: Kütahyada 5 büyüklüğünde deprem

KANDİLLİ'DEN DEPREM AÇIKLAMASI

​Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Altıntaş ilçesi Aydınlar köyü, büyüklüğünü ise 4.9 olarak açıkladı. 

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Sosyal medya kullanıcıları, depremi Kütahya ve Afyonkarahisar'ın yanı sıra Bilecek, Bursa, Uşak, Ankara ve Eskişehir gibi şehirlerde de hissettiklerini yazdı.

DEPREMİN BELİRGİN SÜRESİ 3,17 SANİYE

Milliyet'te yer alan habere göre, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 14.04'te Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depreme ilişkin ön değerlendirme raporu hazırladı. Raporda, "Yerin 12.07 kilometre derininde meydana gelen bu depremin en yakın yerleşim birimi olan Kütahya ilinin Altintaş ilçesine bağlı Osmaniye köyüne uzaklığı 1.23 kilometredir. Ana şoktan, 14.59'a kadar geçen zamanda, büyüklükleri 1.0 ile 2.5 arasında değişen 16 artçı deprem kaydedilmiştir. Depremin belirgin süresi ise 3,17 saniye olarak hesaplanmıştır" denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.