İstanbul için 'kuvvetli yağış' uyarısı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) İstanbul'da çarşamba günü kuvvetli yağışın etkili olacağını duyurdu. MGM, ayrıca perşembe günü sağanak yağış kuzeyde etkili olmaya devam edecek bilgisini de paylaştı.

Meteoroloji'den gelen bilgilere göre, bu hafta Türkiye genelinde sağanak yağışlar görülecek. Ege Bölgesi ile Antalya, Meteorolojik Erken Uyarı Sistemi'nin (MEUS) 9 Ağustos'a ilişkin haritalarında orman yangınları riski açısından 'turuncu' kategoride gösterildi. 9 Ağustos tarihli haritada turuncu alarm verilen bölgeler artıyor.

Ege Bölgesi'nin neredeyse tamamında turuncu renkle yüzde 60-70 oranlı risk uyarısı var. Antalya, Edirne, Güney Marmara, Adana, Mersin, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa-Mardin arası bölgelerdeki risk alanları artış gösteriyor.

"PERŞEMBE GÜNÜDE DEVAM EDECEK"

Kavurucu sıcakların yaşandığı İstanbul'da çarşamba günü sağanak yağışlar etkili olacak. Çarşamba gününden itibaren ülkenin kuzeyinde etkili olacak olan sağanak yağışlar Kahmaranmaraş, Kayseri, Nevşehir, Kütahya, Malatya, Tunceli, Erzincan, Erzurum ve Kars'ta etkili olacak.

Perşembe günü sağanak yağış kuzeyde etkili olmaya devam edecek. Güneydoğu Anadolu, Ege ve Akdeniz bölgelerinde sıcaklıklar hissedilir derecede olacak. / Turktime

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.