Hataylılar da madene karşı protestoyla ayağa kalktı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Hatay'ın Arsuz ilçesinde bulunan Hüyük Mahallesi'nde krom madeni projesi için yapılacak halkı bilgilendirme toplantısı öncesi Arsuz Kaymakamlığı, ilçede eylem ve gösteri yasağı olduğunu duyurdu. Mahalleye girişler sabah saatlerinden itibaren jandarmalar tarafından kapatılırken, patika yollardan gelen Hataylılar maden projesini protesto etmek için toplandı.

Hatay'ın Arsuz ilçesi Hüyük Mahallesi'nde Krommer Madencilik Şirketi tarafından açılmak istenen krom madeni projesi için çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreci Hatay halkının tepkisine rağmen devam ediyor. Mahallede yapılacak halkı bilgilendirme toplantısı öncesi Arsuz Kaymakamlığı, korona virüsü gerekçesiyle toplantı ve gösterilerin yasaklandığını açıkladı.

Maden projesine karşı olan Hataylılar, yasağa rağmen bilgilendirme toplantısının yapılacağı ve jandarma tarafından yolları tutulan mahalleye giriş yaptı. Jandarmanın kapattığı yollardan geçemeyenler patika yol, limon bahçeleri, derelerin içinden geçerek mahalleye ulaştı.

10.30'da başlayan toplantı yoğun katılım ve protestolar altında gerçekleşti. 45 dakika süren görüşmelerin sonunda toplantı tutanağına, "Toplantı yapılamadı" yazıldı.

Duvar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.