Geç de olsa tüm ülkede uygulanmalı: "Yaz aylarında ormanlık alanlara giriş çıkış yasağı"

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Konya Seydişehir İlçesi Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu toplantısında orman yangınlarının önüne geçilmesi amacıyla önemli bir karara varıldı.  

İlçe Kaymakamı Deniz Pişkin  bu toplantı sonunda yaptığı açıklamada, orman yangınlarının ardından İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün "orman yangınları" konulu genelgesi çerçevesinde toplandıklarını  belirtti.

Kaymakam Pişkin'in açıklaması şöyle sürüyor;

"İlçemiz genelinde tüm ormanlık alanlarda piknik ateşi, mangal, semaver ve benzeri şeylerin yakılmasının yasaklanmasına, sadece Kuğulu Park mesire alanında mangal, semaver yakılmasına izin verilmesine, ormanlık alanlara gezi, piknik ve benzeri amaçlarla giriş çıkışların yasaklanmasına, tüm ilçemizde kontrollü veya kontrolsüz anız yakılmasının yasaklanmasına, tüm ilçemiz genelinde havai fişek, maytap ve benzeri patlayıcı maddelerin kullanılmasının yasaklanmasına oy birliği ile karar verilmiştir. 

Vatandaşlarımızın her konuda olduğu gibi bu konuda da hassasiyetle davranmalarını ve kurallara uymalarını önemle rica ediyorum."

Genç Kaymakam'ın bu isabetli kararı kamuoyunda olumlu tepkiler görüyor.

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.