Ekonomist Önder Tavukçuoğlu: Acil tarım politikası oluşturulmalı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye’nin planlı tarım politikası oluşturması gerektiğine dikkati çeken yatırım danışmanı ve ekonomist Önder Tavukçuoğlu, kuraklık ve kıtlık risklerine karşı acil önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Ekonomist Önder Tavukçuoğlu, Türkiye’nin planlı tarım politikası oluşturması gerektiğini belirtti.

Tavukçuoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, tarım politikası oluşturularak tüm ülkenin planlı tarıma geçilmesi gerektiğini kaydederek, “Önümüzdeki yıllarda en fazla konuşacağımız konu iklim değişikliğine bağlı olarak kuraklık, gıda güvenliği ve kıtlık risklerine karşı acil önlemler alınmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Kooperatifleşme çok önemli”

Planlı tarım dışında kooperatifleşmenin çok önemli bir nokta olduğunu dile getiren Tavukçuoğlu, “Örneğin bir köyde 20 traktör varsa 50 traktör olmasın. Ya da daha ölçülü ilaçlama ve gübreleme olsun. Kooperatifleşme sayesinde maliyetler düşürülsün.” dedi.

www.bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.