Dünyanın en iyi 53 şehri belli oldu: Listedeki Türkiye detayı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Time Out dergisi 20 bin kent sakinin katılımıyla bir anket gerçekleştirdi. Anketin sonucunda dünyanın en iyi 53 şehri ortaya çıktı. Liste yeme-içme, kültür, gece hayatı açısından değerlendirildi. Ülkemiz İstanbul iliyle listede 50. sırada yer aldı.

İşte dünyanın en iyi 53 şehri:

1. Edinburg - 2. Chicago - 3. Medellin - 4. Glasgow - 5. Amsterdam - 6. Prag - 7. Marakeş - 8. Berlin - 9. Montréal - 10. Kopenhag - 11. Cape Town - 12. Madrid - 13. Manchester - 14. Bombay - 15. Melbourne - 16. Taype - 17. Londra - 18. Porto - 19. Lyon - 20. New York - 21. Buenos Aires - 22. Birmanya - 23. Stokholm - 24. Tokyo - 25. San Francisco - 26. Delhi - 27. Toronto - 28. Lizbon - 29. Boston - 30. Mexico City - 31. Tel Aviv - 32. Paris - 33. Kuala Lumpur - 34. Manila - 35. Atina - 36. Dublin - 37. Sao Paulo - 38. Miami - 39. Barselona - 40. Dubai - 41. Roma - 42. Los Angeles - 43. Akra, Gana - 44. Singapur - 45. Abu Dabi - 46. ​​Sidney - 47. Auckland - 48. Rio de Janeiro - 49. Johannesburg - 50. İstanbul - 51. Bangkok - 52. Hong Kong - 53. Doha

2/17

Time Out dergisi 2022 yılı için sonuçlar dünyanın en iyi şehirleri anketini yaptı ve sonuçlar belli oldu. Bu yılki en iyi şehirler, gelişen gece hayatı, harika yiyecek - içecekler, bolca sanat, kültür ve müzeleri olanlar, yürünebilirlik, toplu taşıma, güvenlik ve sürdürülebilirlik gibi pratik şeyler listenin oluşmasında önemli yer oynadı.

3/17

50. İstanbul: Time Out'a göre her zaman olduğu gibi sürprizlerle dolu mutfak sahnesiyle ünlü İstanbul'un Kovid hüznünden sıyrılıp enerjik benliğine dönmesi uzun sürmedi. 17. İstanbul Bienali ve sayısız büyük müzikal etkinliği ile öne çıkan İstanbul, ikonik Atatürk Kültür Merkezi'nin cesur bir opera, tiyatro, konser ve film gösterimleri programıyla bir kez daha açılmasıyla eşsiz kültürel yalantısını bir kez daha gözler önüne serdi. Galata Port'un açılışı, Time Out'a göre kentin bu yılki en önemli olaylarından biri oldu. İstanbulluların yüzde 97'si şehirlerinin asla sıkıcı olmadığını söylerken, yüzde 82'si yeme-içme için harika bir seçim olduğunu ve yüzde 83'ü de çeşitlilik açısından eşsiz olduğunu ifade ediyor.


4/17

40. Dubai: Dubai, inanılmaz restoranlar ve hareketli gece hayatından dünyanın en iyi alışveriş noktası olması ve tek kelimeyle muhteşem plajlarından bazılarına kadar, bir seyahat noktasından beklediğiniz her şeye sahip. Dahası, modern, temiz, süper güvenli ve dolaşması çok kolay. Bir gün içinde dünyanın en yüksek binasının tepesinde selfie çekip, en yüksek havuzunda yüzebilirsiniz. Yeni açılan müzeleriyle de öne çıkan Dubai, aynı zamanda çok az kişinin bildiği gizli bir seyir terasına da sahip. Dubai, dünyanın en temiz şehirlerinden biri seçildi ve yerel halkın yüzde 97'si kirli olmadığını söylüyor. Sakinlerin yüzde 83'ü de güvenli olarak nitelendiriyor.

5/17

30. Mexico City: Meksika pandemi sırasında gezginlere büyük ölçüde açık kaldı ancak başkent şimdi gerçekten kalabalık ve coşkulu. Barları, muhteşem canlı müziğe sahip mekanları ve çok yakında dünyanın en büyük akvaryumlarından birine ev sahipliği yapacak olmasıyla öne çıkan şehir, neredeyse her yıl yeni bir müze açılıyor olmasıyla ne kadar çokyönlü olduğunu kanıtlıyor. Şehrin çeşitli yemek ortamı gerçek bir dünya turu sunuyor. Dünyanın en iyi kokteyllerinden bazıları ise Café de Nadie, Handshake Speakeasy, Limantour, Baltra, Kaito ve Hanky ​​Panky gibi mekanlarda bulunabilir. Yerli halkın yüzde 92'si şehrin sanatını ve kültürünü beğenirken, üzde 90'ı yapılacak şeylerin çeşitliliğini takdir ettiklerini söylüyor.

6/17

20. New York: Time Out'a göre New York her zamankinden daha canlı hissettiriyor ve son birkaç yılda onu yok edebilecek olan şey daha da güçlendirdi. NYC bu yıl dünyanın en dayanıklı şehri seçildi. Yaratıcı sergiler ve kent sakinlerinin onlarca yıldır gördüğü en iyi tiyatro sahnesiyle geri dönen New York, aynı zamanda sanat, kültür ve müzeler için dünyanın en iyi üçüncü şehri seçildi. Şehrin yeniden doğuşu yaratıcılığı ön plana çıkardı. Mekanlarda yeniz özel menüler yaratılırken, merakla beklenen sergi açılışları var.

7/17

10. Kopenhag: Time Out'a göre gezginler, dünyanın en yeşil şehirlerinden birinin tadını çıkarmak istiyorlarsa aradıkları yer Danimarka'nın başkenti Kopenhag. Sürdürülebilirlik, yürünebilirlik ve rahatlık için dünyada ikinci sırada yer alan Kopenhag'da bisikletle dolaşmak son derece kolay ve keyifli. Bunun da ötesinde Time Out, şehrin 'hidrofil bisikletler, yüzen saunalar, jakuziler ve hatta kayık barları ile su yollarını ciddi şekilde benimsediğini' belirtiyor. Kopenhag'ın tek bir dezavantajı var: Yerel halk şehri yeni arkadaşlar edinmek için bir yer olarak önermiyor.

8/17

9. Montreal: Bu Kanada şehri, Time Out araştırmasında 'birinci sınıf yiyecek ve içecek sahnesine sahip' olmasıyla övüldü. Yerel halkın yüzde 93'ü, kentte harika bir yemek bulmanın kolay olduğunu söylerken Montreal, çok yönlü bir şehir olarak öne çıktı. Montreal ayrıca harika müzeleriyle diğer kentlerden ayrışıyor ve keşfedilecek 'ücretsiz konserler, deniz kıyısındaki festivaller ve gece hayatı sahnesiyle' vazgeçilmesi güç bir deneyim sunuyor.

9/17

8. Berlin: Time Out, Berlin'i 'uygun fiyatlı' ve 'gezinmesi kolay' olarak tanımlıyor. 'Yapılacak çeşit çeşit aktiviteler açısından ikinci sırada yer alan Berlin, aynı zamanda yerel halk tarafından en az pahalı olarak tanımlanan şehir. Tiem Out, Berlinlilerin 'toplu taşıma sistemlerine aşık' olduğunu ve yerel halkın yüzde 97'sinin bunu övdüğünü ortaya koyuyor. Her tür ziyaretçiye pek çok şey sunan Berlin'de, hafta sonu partileri tüm gücüyle devam ederken, kaliteli yemekler konusunda da son derece prestijli. Time Out, 'devrim niteliğinde yürüyüş turları' ve 'son teknoloji çağdaş sanat gösterileri' de dahil olmak üzere, az para harcamak isteyenler için de pek çok seçenek olduğunu ortaya koyuyor.

10/17

7. Marakeş: Tatil romantizmi mi arıyorsunuz? Time Out'a ve sakinlerin yüzde 69'una göre Marakeş, insanlarla bağlantı kurması en kolay şehir olarak listede ilk sırada yer alıyor. Sadece arkadaş edinmek veya ilginç insanlarla tanışmak isteyenler için hala en üst noktada olan şehir, yeni arkadaşlar edinmek için ikinci, komşularınızı tanımak için bir numara.

11/17

6. Prag: Time Out'a göre Prag, dünyanın en güzel üçüncü şehri: 'Yerlilerin yüzde doksanı şehirlerini güzel olarak görüyor ve yüzde 96'sı toplu taşımayla dolaşmanın kolay olduğunu söylüyor. Bu iki faktör kenti hem güzel hem de çekici bir yaşam tarzıyla mükemmel bir şehir ortaya çıkarıyor. Time Out, şehirdeki 'yenilenmiş' kamusal alanların hem yerel halka hem de ziyaretçilere sunacak çok şeyi olduğunu ekliyor. Time Out, 'Naplavka'da yakın zamanda tamamlanan nehir kıyısı, prestijli bir mimari ödülüne aday gösterildi' diyor ve ekliyor: 'Strelecky Adası zamansız manzaralar sunuyor.'

12/17

5. Amsterdam: Amsterdam sakinlerinin yüzde 89'luk kısmı, 'kendileri olabilecekleri bir şehir arayanlar için, kim olduğunuzu ifade etmenin dünyanın en kolay şehri' diye düşünüyor ve 'dünyanın en ilerici ikinci şehri olan Amsterdam'dan başkasını aramayın' diyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, sakinlerin yüzde 100'ü, şehirlerinin etrafında bisiklet sürmenin kolay olduğu konusunda hemfikir. Peki bisikletle nereye gidilir? Time Out, Amsterdam'ın keşifleri ödüllendirecek kadar büyük olduğunu ve bu yıl bazı harika festivallerin düzenlendiğini ekliyor.

13/17

4. Glasgow: Listede ilk beşe girmeyi başaran ikinci İskoç şehri olma özelliğini taşıyan Glasgow, 'bu yıl dünyanın en dost şehri' olarak tanımlanıyor. Kent sakinlerinin yüzde 87'si şehrin pahalı olmadığını söylediği en uygun fiyatlı ikinci şehir. Yani 2022, yeri ziyaret etmek, keşfetmek ve yerlilerle tanışmak için mükemmel bir zaman. Kent rehberi Time Out, şehrin 'yeni gelişen yemek ortamı'na ve 'dans etmenin kelimenin tam anlamıyla ışıkları açık tutmaya yardımcı olduğu' 'dünyanın ilk vücut ısıtmalı kulübü' olan SWG3'e göz atılmasını tavsiye ediyor.

14/17

3. Medellin: Bir zamanlar kötü şöhretli uyuşturucu baronu e 'Kokain Kralı' Pablo Escobar'ın eviydi. Ancak 2022'ye gelindiğinde Kolombiya'daki yeni giriş Medellin, 'iyi vakit geçirmek isteyenler için ziyaret edilecek yer'. Medellin yeme-içme ve gece hayatı sahnesiyle göz doldururken, tasarımıyla hayran bırakan butik otellere de ev sahipliği yapıyor.

15/17

2. Chicago: İki yıl hayatı zehir eden pandemi boyunca bir açılan bir kapanan Chicago, kısıtlamalardan daha güçlü çıktı. Dünyanın en eğlenceli şehri seçilen Chicago, birinci sınıf yemekler tatmak, Michigan Gölü boyunca güneşin tadını çıkarmak, ikonik sanat eserlerini görmek, farklı mahallelerde dolaşmak ya da tarihi gece kulüplerinde eğlenmek için ideal. Yerli halkın yüzde 96'sı yiyecek ve içecekleri için Chicago'dan vazgeçemiyor. Yüzde 95'i ise şehrin sanat ve kültür sahnesi için aynı şeyi söylüyor.

16/17

1. Edinburgh: İskoç başkenti, simge yapıları, mimarisi, onu yürüyerek keşfedilecek en güzel şehirlerden biri yapan güzel manzaralı noktaları ve sürekli gelişen yiyecek - içecek sahnesi ile bu yıl dünyadaki en iyi kent olmayı başardı. Tüm grupları hoş karşılayan ilerici tavrı, sanat, kültür, festivalleriyle öne çıkan kentin sakinlerinin yüzde 88'i, şehirde 'kim olduğunuzu ifade etmenin' kolay olduğunu söylüyor. Şehir sakinlerinin yüzde 95', tüm şehrin güzel olduğunu düşünürken, yüzde 93'lük kesim, hem de yürünebilir olduğunu düşünüyor.

17/17

Time Out'tan aktaran Yeniçağ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.