Dünya bilimden ayrılmıyor: İsrailli öğrenciler tarafından yapılan 8 uydu yörüngeye fırlatıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İsrailli öğrenciler tarafından tasarlanan ve oluşturulan sekiz minyatür uydu, Florida´daki NASA merkezinden SpaceX Falcon 9 roketiyle perşembe günü yörüngeye fırlatıldı.

Uydular, İsrail Uzay Ajansı ve Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile işbirliği içinde ‘Tevel’ programının bir parçası olarak İsrail'in dört bir yanındaki ortaokul öğrencileri tarafından inşa edildi.

3 yıldır proje üstünde çalışan öğrenciler, NASA'dan canlı olarak gerçekleştirilen lansmanı izlemek için perşembe günü yetkililerle bir araya geldi.

Çeşitli görevleri yerine getirmek için kullanılacak uyduların kontrolü İsrail'deki iletişim istasyonlarından yapılacak. SpaceX Falcon 9 roketi toplamda 100'den fazla uyduyu yörüngeye fırlattı.

İsrail Bilim ve Teknoloji Bakanı Orit Farkash-Hacohen, "Bu, İsrail Uzay Ajansı ile Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'nın en heyecan verici programlarından biri’’ dedi.

İsrail Uzay Ajansı Genel Direktörü Uri Oron, "Katılımcılar, aileleri ve eğitim personeli muazzam bir başarıya imza attı. Hepimiz, uzayın bağlantı kurma ve başarı getirme potansiyeline sahip olduğunu anladık’’ dedi.

ŞALOM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.