Düğünlerde yemek ve ikram yasağı kaldırıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında nikah törenleri ve düğünlerde yiyecek-içecek ikramı ile azami davetli sayısı kısıtlamaları sona erdi. Nişan ve kına gibi etkinliklere uygulanan kısıtlamalar temmuz aydından itibaren kaldırılacak.

İçişleri Bakanlığının koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 1 Haziran 2021 tarihinde yayımladığı genelgeyle nikah törenleri ve düğünlere ilişkin yiyecek-içecek ikramı ile azami davetli sayısına ilişkin kısıtlamalar sona erdi. Bakanlığın “Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri” genelgesinde, düğün ve nikah törenlerinin belirli kurallarla uygulanacağı, nişan ve kına gecesi gibi etkinliklere ise izin verilmeyeceği bildirildi.

NİŞA VE KINAYA İZİN VERİLECEK

Düğünlerde 15 Haziran 2021 itibarıyla ile kapalı alanlarda yapılacak nikah törenleri ve düğünlere yönelik daha önce belirlenen azami 100 davetli sınırlandırması kaldırıldı. Haziran ayı boyunca uygulanacak kademeli normalleşme sürecinde nişan ve kına gibi etkinliklere 1 Temmuz 2021’den sonra izin verilecek.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.