"Çayır Köyü Su Mağarası" turistlerin ilgi odağı oldu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Çayır Köyü'ndeki Su Mağarası, doğanın olağan üstü güzelliklerini taşıyor.

Her yıl binlerce turistin ilgi odağı olan mağara, 25 kilometre uzaklıktaki M.Ö. 6'ncı yüzyılda kurulan ve M.S. 13'üncü yüzyıla kadar yerleşimin bulunduğu tahmin edilen Teion Antik Kenti'nin suyunu karşılamasıyla dikkat çekiyor

Çayır Köyü mevkinde bulunan bu doğa harikası 1300 metre uzunluğundaki mağara botla gezilebilen bir yer altı nehrine sahiptir. Mağara ağzında oluşan göllenmelerde de alabalıklar yaşamaktadır. Dilden dile anlatılan bir rivayete göre ise bu alabalıklar bazı hastalıklara iyi geliyormuş. Osmanlı döneminden kalma 2 adet kemer köprü bulunmaktadır.

Çayır Köyü su mağarasında soğuk su kaynağı vardır. Mağara suyu 2 ayrı kaynaktan gelmektedir. Bunlardan biri göl dağından diğeri Gökgöl Mağarası'ndan gelmektedir. Mağara, içindeki sarkıt ve dikitlerin yapısı nedeniyle kendi kategorisinde dünyanın önemli mağaralarından biri olarak literatüre geçmiştir. Aynı zamanda mağaranın önünde bir de piknik alanı bulunuyor. Bu nedenle bölgenin adı Çayır Köyü Mesire Yeri olarak da geçmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.