"Bir buçuk İskender Kebabı ve üzüm şırası, ayran da olabilir!.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Korona salgını kısıtlamaları nedeniyle Bursalılar, aileleriyle birlikte hiç olmazsa bir akşam iftar proğramlarını sakin bir restoranda "İskender Kebabı" ve yöresel "üzüm şırası" ile geçiremediler.

Bursa deyince akla gelen kültürel zenginliklerden birisi de "Bursa Döner Kebabı" veya "İskender Kebabı"..

Ramazan vesilesiyle İskender Kebabı'mızı, Bursa Arane okuyucuları ile paylaşmak istedik.

Bursa Döner Kebabı, İskender Kebabı veya kısaca "İskender" Bursa yöresinin meşhur kebap yemeklerinden biridir.

1867 yılında Bursa'nın Kayhan Çarşısı bölgesinde başlamıştır.

Aslında temeli döner olsa da, İskender’i İskender yapan üzerindeki terayağ, domates sosu, yanındaki yoğurt ve altındaki yağlı pide parçalarıdır.

Ayrıca, İskenderin eti, herhangi bir dönerin etinden farklıdır.

İskender kebabı yapılan et 'Uludağ kekiği ile beslenen koç'tan elde edilir. İskender etinin yağı daha azdır.

Bursa’dan diğer illerimize yayılan İskender Kebabı, günümüzde en iyi, ortaya çıktığı yerde yani Bursa’da yapılmaktadır.

Salgının ve kısıtlamaların sona ereceği günlere..

www.bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.