Avrupalı turist avcılar, yaban domuzlarını vurup, dişlerini alıp, leşlerini ortada bırakıp gidiyorlar

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Bingöl’ün Yayladere ilçesi Korlu köyünde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün izniyle domuz avı yapan bir grup Avrupalı turist ormanlık alanda onlarca domuzu öldürüp fotoğraf çektirdikten sora dişlerini söktükleri domuz leşlerini ortalıkta bırakıp bölgeden ayrıldıkları belirtildi.

Peri Vadisi içinde yer alan Bingöl’ün Yayladere ilçesine bağlı Korlu Köyü kırsal alanında geçen hafta yasal izin ile domuz avı yapan kalabalık bir Avrupalı avcı grubu, bir domuz sürüsünün tamamını öldürdükten sonra leşlerini de orta yerde bırakarak bölgeden ayrıldı.

Para karşılığı yasal izin ile domuz avı yapıyorlar
Özellikle İspanya’dan gelen avcılar Türkiye’de Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün açtığı ihale ile av firmalarına verdiği kotalar sonrası Tunceli, Bingöl, Elazığ ve Erzincan bölgelerine düzenlenen av turları ile domuz avlıyorlar.

Av firmalarının her domuz avı için avcılardan en az 300 Euro civarında para aldığı öğrenilirken yakın bir zamanda Tunceli’ye gelerek domuz avı yapan kalabalık bir İspanyol avcı grubu halkın yoğun tepkisi sonrası ilden erken ayrılmak zorunda kalmışlardı.

halktv.com.tr'nin aldığı bilgiler ve haberine göre, önceki hafta tekrar Tunceli bölgesinde domuz avı yapmak isteyen bir İspanyol avcı grubu Tunceli halkının tekrar tepki göstereceği gerekçesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün izni ile Tunceli bölgesindeki av sahası Bingöl iline kaydırılarak avcıların Bingöl’de avlanması sağlandı.

1 hafta boyunca Bingöl’ün birçok bölgesinde yasal izinle domuz avı yapan Avrupalı avcıların belirlenen kota çerçevesinde kotalarını dolduruncaya kadar domuz avı yaptıkları öğrenildi. Öte yandan yerel kaynaklar, açıklanmayan kota sayısının kaç oluğu bilinmezken onlarca domuzun öldürüldüğü belirtti.

Zevk için domuz avlayıp dişlerini söküp birlikte fotoğraf çektiriyorlar


Avrupa’dan gelen avcı grupları önceki yıllar Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün ihale ile belli sayıda dağ keçisinin avlanmasına izin verdiği için dağ keçisi avlıyorlardı. Ancak bölge halkının bu konuda yoğun tepki göstermesi sonrası dağ keçisi ihaleleri iptal edilirken birçok av ihalesi de mahkemelerce iptal edilince av firmaları bu kez Avrupalı avcılar için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün ihale ile belli kotalarda domuz avı ihalesi alarak avcıları domuz avına yönlendirdi.

Geçtiğimiz hafta Bingöl bölgesinde yasa olarak domuz avı yapan Avrupalı bir grup avcı Peri Vadisi içinde yer alan Bingöl’ün Yayladere ilçesi Korlu köyü kırsal alanında tespit etiklere ve onlarca domuzun yer aldığı bir domuz sürüsünü tümden avlayarak yok edip domuzları öldürdükten sonra açık alana çekerek dişlerini sökerek domuzlar ile birlikte fotoğraf çektirdikten sonra domuz leşlerini açıkta bırakarak bölgeden ayrıldıkları öğrenildi.

Bölge sakinleri domuzun avlanmasına 'katliam' diyerek tepki gösterdi

Tunceli–Bingöl ve Elazığ sınırları içinde yer alan, içinde bulunan yerleşim alanında yaşayan vatandaşların kurduğu Peri Vadisi Koruma Platformu tarafından domuz avı ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada yaşanan durumun yaban hayatını yönelik bir katliam olduğunu avcılığın bir spor olmadığı belirtilerek açıklamada şu bilgilere yer verildi.

Açıklamada, “Peri Vadisi, içinde yer alan Bingöl ili Yayladere İlçesine bağlı Korlu Köyü Okul bölgesinde Avcılar tarafından yeni bir katliama imza atıldı. Her geçen gün tahrip edilen doğada zor koşullar altında yaşamaya çalışan hayvanların sonu avcılar elinden olmaktadır. Bunun yeni örneği Peri Vadisinde Yayladere İlçesine bağlı Korlu Köyünde avcılar tarafından yapılan katliamdır. Yaşam alanlarını savunan bizler her seferinde yetkililere seslendik ve seslenmeye devam ediyoruz. Ve bir daha haykırıyoruz ki; Avcılık bir spor değil cinayettir. Keyif ve zevk işidir. Zevk için hayvan katletme mesleğidir. Dili olmayan bu hayvanları ateşli silahlarla katletmek insanlığın yüz karasıdır. Valilikler ve kaymakamlıklar ve ilgililer derhal bu işe el atmalı yönetmelikte kurala bağlı olsa bile yörelerin şartları gereği yasaklamalıdır. STK'lar doğayı koruma ve dili olmayan bu canlıların katledilmesine karşı sesini daha da yükseltmelidir. Yeter artık yaban hayatı sona ermeden bu katliamlara artık bir son verilsin. Hayvan katili avcılara dur diyelim. Doğada avcı görmek istemiyoruz. “ denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.