Ateş belası ikinci defa Karabük'te; Ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Karabük’ün Ödemiş köyündeki ormanlık alanda yangın başladı. Dağlık alanda etkili olan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Köyde 2 gün önce de yangın çıkmış, 10 dönüm alan yanmıştı.

Karabük’ün Ödemiş köyünde, hayvan barınağının üst kısımlarındaki ormanlık alanda, öğle saatlerinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, dağlık alanda bulunan yeşil örtüyü sardı. Dumanları görenlerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, orman ve İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi. Ekipler yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan bölgeye yakın ormanlık alanda 4 Ağustos’ta çıkan yangın, 32 personelin 4 arazöz, 3 su tankeri ve 2 ilk müdahale aracıyla yaptığı çalışma sonucu kontrol altına alınmış, yaklaşık 10 dönüm alan zarar görmüştü.

TAKVİYE EKİPLER GELDİ

Yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Bölgeye Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nden takviye ekipler sevk edildi. Karabük Valisi Fuat Gürel de bölgeye gelip, çalışmaları takip ederek, ekipleri yönlendirdi. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalara devam ediliyor.

QHA

Anahtar Kelimeler:
YangınOrmanKarabük
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.