Antalya'da 24 gündür kayıp olan Ukraynalı dağcı kadının cesedine ulaşıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Antalya’da bin 715 rakımlı Geyik Sivrisi Dağı’na tırmanan, ardından kendisinden 24 gün boyunca haber alınamayan Ukraynalı dağcı Yana Krıvoşeya’nın (Yana Kryvosheia) cesedine ulaşıldı. Kadın dağcının tırmanışı gerçekleştirirken kayalıklardan düşerek hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Ukrayna’dan Antalya’ya dağ tırmanışı için gelen 42 yaşındaki Yana Krıvoşeya, 1 Mayıs 2021 tarihinde Geyikbayırı bölgesine gelip burada bin 715 metre yükseklikteki Geyiksivrisi Dağı’na tırmanış gerçekleştirdi. 2 Mayıs Pazar günü annesine “Zirvedeyim” mesajı attıktan sonra kaybolan kadın için arama çalışmaları başlatıldı. Krıvoşeya’yı aramak için bölgede İl Jandarma Komutanlığına bağlı JAK, komando ekipleri, AFAD ve UMKE ekiplerine ilaveten Ankara’dan gelen 25 kişilik özel JAK ekibi, çalışmalarını 23 gün boyunca sürdürdü.

HAVA TARAMASINDA KADININ CESEDİ BULUNDU

Aramanın 24’üncü gününde Jandarma İnsanlı Keşif Uçağı (JİKU) ile bölgede havada tarama yapıldı. Yapılan taramanın ardından kadın dağcının cesedi kayalıkların arasında bulundu. Kayalıklardan JAK timi tarafından indirilen ceset Adli Tıp Kurumu morguna getirildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.