Ankara’da fırtına! Kolon devrildi, minare çöktü, Adliye binası hasar gördü

Ankara Valisi Vasip Şahin, bugün meydana gelen fırtına ile ilgili açıklama yaptı. Şahin, Ankara Yenimahalle’de kolon devrilmesi sonucu yaralanan 3 kişiden birinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, Tele-1'in haberinde yer alan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İlimizde yaşanan fırtına nedeniyle Yenimahalle ilçemizde bir inşaatta kolon devrilmesi neticesinde üç vatandaşımız yaralanmış olup; hastaneye kaldırılan vatandaşlarımızdan biri maalesef hayatını kaybetmiştir. Diğer iki yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir.”

ULU CAMİİ’NİN MİNARESİ ÇÖKTÜ

AFAD, Ankara’da yaşanan yoğun yağışlarla ilgili yaptığı açıklamada Altındağ ilçesindeki Ulu Camii’nin minaresinin çöktüğünü ve ekiplerin olay yerine sevk edildiğini bildirdi.

AFAD tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler kaydedildi:

“Ankara’da yaşanan yoğun yağış nedeniyle;

Altındağ ilçesinde Ulu Camiinin minaresi çökmüş, AFAD Ankara ekiplerimiz tedbiren olay bölgesine yönlendirilmiştir. Çankaya ilçesinde camları kırılan bir lisedeki 4 öğrenci hastaneye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz.”

Ulu Camii’nin minaresi çöktü

“CAN KAYBI YOK”

Minare çökmesinde Can kaybı yaşanmadığını belirten Vasip Şahin şu açıklamada bulundu:

Altındağ/Örnek mahallesi Ulu Camiinin minaresi fırtınanın etkisiyle yıkılmış ve herhangi bir can kaybı/yaralanma meydana gelmemiştir. Minareye komşu binadaki 34 vatandaşımız tahliye edilmiş olup; teknik ekiplerimiz tarafından cami civarındaki binaların kontrolü yapılmaktadır.

ADLİYENİN TAVANI ÇÖKTÜ

Ankara Adliyesi’nde zemin katta yer alan Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu ile Çocuk Suçları Cumhuriyet Savcılığı’nın olduğu büronun şiddetli rüzgarda tavanı çöktü. İçerdekiler panikle odayı boşalttı. Yaralının olmadığı kazadan sonra adliye personeli odaya giriş ve çıkışları kapattı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN AÇIKLAMA

Kuvvetli fırtına sonucu Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) şu ana kadar 300’den fazla ağaç devrilmesi ihbarı ulaşmış olup bu nedenle trafik yoğunluğu yaşanmaktadır.

Bu süreçte 1 şeridin boş bırakılarak ambulanslara, belediye otobüslerimize ve ABB müdahale ekiplerimize yol verilmesini önemle rica ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.