AFAD, Antalya'daki fırtınanın bilançosunu açıkladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI (AFAD), ANTALYA’DA ETKİLİ OLAN KUVVETLİ RÜZGAR VE ŞİDDETLİ YAĞIŞ NEDENİYLE 29 AĞAÇ DEVRİLMESİ, 71 SU BASKINI, 28 YILDIRIM DÜŞMESİ SONUCU YANGIN MEYDANA GELDİĞİNİ DUYURDU.

Antalya’da dün gerçekleşen fırtınanın kente verdiği zarar ve çıkan olaylara ilişkin, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, dün gece saatlerinde başlayan ve halen devam eden fırtına ve yağış kentte çeşitli olumsuzluklara neden oldu. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarlar ve çağrılar ilgili kurumlara aktarıldı. Müdahale çalışmalarına AFAD, 112, itfaiye, jandarma ve emniyet ekipleri eş güdümlü olarak katkı sağladı.

ANTALYA’DA FIRTINA ETKİLİ OLDU: RÜZGARIN HIZI 130 KİLOMETREYE ULAŞTI

Son 24 saat içerisinde yağış miktarı ise metrekareye 182 kilogramla en fazla Döşemealtı ilçesinde ölçülürken fırtınanın hızı saatte 130 kilometreyle en fazla Kemer ilçesi olarak kaydedildi. Hala etkilerinin devam etmekte olduğu bilinen fırtınanın dün akşam saatlerinden itibaren 71 su baskını, 29 ağaç devrilmesi, 28 yıldırım düşmesi sonucu yangın, 1 yüksek gerilim hat kopması, 1 elektrik direği devrilmesi, 7 çatı uçması olayı meydana geldi. 6 araç mahsur kaldı, 2 trafo ve 1 tekne de zarar gördü.

Açıklama ile birlikte gelen uyarılara göre vatandaşların kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması çağrısında bulunuldu.

QHA

Anahtar Kelimeler:
AntalyaAFADFırtına
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.