Adana, Antalya ve Mersin’de okullar tatil mi? Meteoroloji kırmızı alarm verdi!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Adana, Antalya ve Mersin için kırmızı alarm verildi. Sağanak yağışın öğle saatlerinden sonra etkisini artırması beklenen illerde öğrenci ve veliler okullar tatil mi? sorusunun cevabını araştırıyor. Peki, Mersin, Antalya ve Adana’da okullar tatil mi? CNNTürk'ün haberine göre, merak edilen soruların cevabı…

MersinAdana ve Antalya’da okullar tatil mi?

Şiddetli sağanak yağışın öğle saatleri itibariyle etkisini artırması beklenen üç il için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından şiddetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Kırmızı alarmın verildiği “Adana, Antalya ve Mersin’de okullar tatil mi?” sorusunun cevabı öğrenci ve veliler tarafından merakla araştırılıyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Antalya Mersin ve Adana'da bu sabah saatlerinden itibaren görülecek olan kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Çarşamba (08.01.2020) günü sabah saatlerine kadar Mersin il geneli ile Adana'nın batısında şiddetli ve yer yer aşırı (100-200 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve kıyıya yakın kesimlerde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MERSİN’DE OKULLAR TATİL Mİ?

Şiddetli yağışa karşı kırmızı alarmın verildiği illerin başında Mersin geliyor. Güne sağanak yağışlı havanın etkili olduğu ilde uyanan öğrenci ve veliler ise “Mersin’de bugün okullar tatil mi?” sorusunun cevabını araştırıyor. Ancak henüz Mersin Valiliği tarafından okulların tatil olmasıyla ilgili henüz resmi bir karar alınmadı. Dolayısıyla Mersin’de bugün okullar tatil değil.

ADANA’DA OKULLAR TATİL Mİ?

Tıpkı Mersin gibi Adana’da da öğrenci ve veliler sağanak yağışlı havanın hakim olduğu bir güne uyandı. Yağışların şiddetli olması ve Meteoroloji’den sel ve su baskınlarına karşı uyarı yapılması sonrası “Adana’da okullar tatil mi?” sorusunun cevabı araştırılıyor. Ancak, Adana’da okulların tatil olmasıyla ilgili herhangi resmi bir karar alınmadı.

ANTALYA’DA OKULLAR TATİL Mİ?

Şiddetli yağışın etkili olmasının beklendiği iller arasında yer alan Antalya ile ilgili de henüz Antalya Valiliği’nden okulların tatil edilmesiyle ilgili bir karar alınmadı. (CNNTürk)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.