AB ve Yunanistan Büyükelçilerinden İstanbul Adalar İlçesine Ziyaret

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut, AB Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzinidou ve Yunanistan Büyükelçisi Michael-Christos Diamessis, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül'ü ziyaret etti.

Büyükelçi heyetinin Adalar ziyaretine, Adalar Kaymakamı Dr. Mustafa Ayhan, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Adalar Kent Konseyi Başkanı İskender Özturanlı ve Emekli Büyükelçi Yalım Eralp da eşlik etti.

Heyeti makamında ağırlayan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, AB Büyükelçisi Nikalaus Meyer- Landrut’a yeni görevinde başarılar diledi ve ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gül, "Adalar’da farklı halklar, kimlikler bir arada barış içinde yaşıyor. Farklılıklarımız zenginliğimizdir. Ama ülke olarak, Ada olarak bu toprakların acı geçmişi de var; bunları unutmamak ve yüzleşmek gerekir. Düşünce ve ifade özgürlüğü bakımından da çok adaletsizlikler yaşandı, yaşanıyor… AB bu anlamda da bizim için önemlidir” dedi.

Adalar hakkında geliştirilebilecek iş birliği projelerinin de görüşüldüğü ziyarette, Belediye Başkanı Gül, Adalar'ın coğrafik ve kültürel yapısının AB dokusuna uygun olduğu bir yer olduğunu belirterek, bu ziyaretin önemini vurguladı.

AB Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut da Türkiye’ye gelmeden Adalar'ı araştırdığını ve buranın otantik ve çok kültürlü yapısı hakkında bilgisi olduğunu belirtti. Landrut, "cennet" olarak tanımladığı Adalar'da bulunmaktan keyif aldığını söyledi.

Yunanistan Büyükelçisi Michael-Christos Diamessis ise Osmanlı mimarisi hakkında hazırlanmış Ottoman Architecture In Greece isimli kitabı Başkan Gül’e hediye etti. Diammessis, Adalar’daki orijinal yapıların korunması için gösterilen hassasiyet ve çaba için ayrıca teşekkür etti. Adalar Belediye Başkanı Gül de konuklarına Adalar Müzesi yayınları olan kitaplar ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla serada üretilen çiçek fideleri hediye etti.

Kaymakamlık binası olarak kullanılan tarihi Hacopulos Köşkü'nün restorasyonunu inceleyen heyet ardından Avrupa'nın 'Tehlike Altındaki 7 Kültürel Miras Alanı'ndan biri olarak seçilen Büyükada Rum Ortodoks Yetimhanesi'ne gitti ve Yetimhane hakkında bilgi aldı. Heybeliada Ruhban Okulu'nu da gezen heyet, Baş Rahip Despot Kasiyanos'tan okulun tarihçesi hakkında bilgi aldı.

An-Ka

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.