11 Gündür devam eden Çernobil yangını nihayet söndürüldü

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna’nın Çernobil Bölgesinde meydana gelen orman yangını 11. gününde söndürüldü.

Ukrayna Acil Durumlar Servisi Başkanı Nikolay Çeçetkin, Çernobil Nükleer Santrali’nin bulunduğu bölgede günlerdir devam eden yangının söndürüldüğünü bildirdi.

Ukraynalı yetkililerin konuyla ilgili yaptıkları açıklamaya göre, söndürme çalışmaları sırasında yüzlerce acil durum görevlisi yangına uçak ve helikopterle müdahalede bulundu.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı ise gerçekleştirilen söndürme çalışmaları ile ilgili, “Bölgede açık bir yangın yok. Orman tabanında hafif bir yanma var” diye bildirdi.

“SABAH SAATLERİNDE KIYİV’DE AĞIR BİR KOKU VARDI”

Eski Kırım Haber Ajansı (QHA) Genel Koordinatörü, Kırım Derneği Ukrayna Temsilcisi ve iş adamı İsmet Yüksel ise Çernobil’de yaşanan yangın ile ilgili son gelişmeleri QHA ile paylaştı. Yüksel, sabah saatlerinde Kıyiv’de ağır bir koku olduğunu ancak şuan o kokunun da kalmadığını belirterek, şöyle konuştu:

“En son gelen bilgilere göre yangın söndürüldü. Yaklaşık olarak 400- 800 kişi arasında bir ekiple yangın söndürme çalışmaları yapıldı. Buradaki medyadan öğrendiğimiz kadarıyla, bölgede 90- 100 arası araç, 3 yangın söndürme helikopteri ve 3 yangın söndürme uçağı ile yapılan çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Şuan bölgede bazı bölgelerde ufak ufak yangınlar var ama artık etkisiz hale getirilmiş durumda. Bölgeden yükselen yoğun duman var. Bugün saat 15.00 gibi dumanlar yükseliyordu bölgeden. Onun haricinde tehlike arz eden bir durum görünmüyor. Kıyiv’de bugün hava ölçümü yapıldı ve radyasyon seviyesinin normal olduğu bildirildi. Şuan Kıyiv’de herhangi bir tehlike havası kalmadı. Sadece sabah saatlerinde Kıyiv’de ağır bir koku vardı, şuan da oda kalmadı. Sabahtan bu yana yağan yağmur da yangının söndürülmesinde etkili oldu.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.