Çanakkale’deki yangın yüzünden altı köy tahliye edildi

Çanakkale'nin Damyeri mevkisinde çıkan orman yangınına yoğun müdahale devam ediyor.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, bölgedeki altı köyün tahliye edildiği, üç köydeki vatandaşların da tahliyelerinin sürdüğü belirtildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, orman yangınında dört kişinin dumandan etkilendiğini ve tedavilerinin devam ettiğini duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın açıklamasına göre yangın yüzünden durdurulan Çanakkale Boğazı gemi trafiği, kuzey-güney yönlü olarak yeniden başladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait römorkörlerin, yangının deniz kenarına inmesi durumunda olası bir müdahale için teyakkuza geçirildiği belirtilmişti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sabah saatlerinde başlayan yangının, “birkaç evin olduğu bir yerleşim yerinin yanındaki araziden çıktığını tespit ettiklerini” aktardı.

Rüzgar yüzünden yangının hızla yayıldığını kaydeden Yumaklı şu sözleri kaydetti:

“Arkadaşlarımız belli mesafelerde durdurmaya çalıştılar ancak yangının ilerlemesine neden olan rüzgar o kadar şiddetli ki arkadaşlarımızın çabalarının yetmediği anlar oldu.”

“Sevindirici tarafı Çanakkale şehir merkezimizi teyit geçer bir halde ilerliyor rüzgarın yönü itibariyle. Bütün güçlerimizi yerleşim yerlerimizi korumaya odaklamış durumdayız.”

En kötü senaryoya göre hazırlık yapıldığını belirten Yumaklı, henüz bir can kaybının yaşanmadığını belirtti.

Söndürme çalışmaları kapsamında AFAD, Orman Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, belediyeler ve özel idarelerden çok sayıda personel ile 10 uçak, 26 helikopter, 68 arazöz ve iş makinelerinin görev yaptığı belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya göre bugün 29 yangın çıktı.

Bunlardan 26'sı söndürüldü.

Çanakkale merkez, Bursa Yenişehir ve Bursa Karacabey’deki yangınlar devam ediyor; bu yangınlardan en ağırı Çanakkale merkezdeki yangın.

BBC Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.