Sosyal medyada #20yearschallenge diye oyalanırken Dersim'in Mallarından CHP Bursa milletvekili Orhan Sarıbal, bir yerlere göndermede bulunmuş. Genel başkanından, yardımcılarına, milletvekillerinden parti meclisi üyelerine kadar böylelerinden yeni CHP'de çok var. Bu CHP'yi kurtarmadan, Türkiye'yi kurtarmak hayaldir.

...

Yaklaşık 7 yıl önceki yazımı paylaşıyorum:

İlk Kurşun Gazetesi, 24 Kasım 2014

...

DERSİM'İN MALLARI

Bugün, bu topraklarda özgür olarak yaşayanların büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e sevgi ve saygı duymaları gerekir. Ancak emperyalizme hizmet ve ihanet bilinciyle yetişenlerde değil sevgi, saygı bile yoktur.

Laik cumhuriyete ve özellikle de Atatürk'e vurmak isteyenlerin yeni hedefi Dersim'dir. Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve yeni kuklanın hedefleri hep aynıdır: Dersim üzerinden, laik cumhuriyete ve Atatürk'e vurmak. 8 Kasım 2014 tarihinde Nevşehir'de düzenlenen Hacı Bektaş Aşure Günü'nde Ahmet Davutoğlu, Atatürk’e “Yezid” diyemedi ama “Dersim modern Kerbela’ydı” dedi.

Yeni CHP'nin genel başkan yardımcısı ve TR 705 kodlu ABD görevlisi, Dersim isyanı için “Genel başkan bu konuda mağdur. Ben onun yerine özür diliyorum. Dersim katliamı için binlerce kez özür diliyorum ve bu açıklamayı CHP adına yapıyorum” sözleriyle, yüksek öğrenim görmenin cahilliği ve ihaneti önleyemediğini bir kez daha kanıtladı.

TR 705 kodlu görevlinin tartışma yaratan bu çarpık sözlerinden sonra, kendini 'Dersim'li Kemal' olarak niteleyen yeni CHP genel başkanı da, “devletin Dersim olayları hakkında özür dilemesi gerektiğini” söyledi. Dersim'li Kemal, 2011 yılında özrü yeterli bulmamış, sürgün edilen ailelere topraklarının verilmesini de istemişti.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, 21 Kasım 2014 tarihinde partisinin Erzurum İl Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada genel başkanları Dersim'li Kemal için; “Peygamber soyundan gelen, Kureyşan aşiretinden gelen, dini bütün, İslamiyet'i çok iyi benimsemiş, Seyit soyundan geliyor. Seyit sülalesinden geldiği için de genel başkanımız, dini bütündür, ibadetini evinde, Allah'a karşı yapar” demiştir. 2015 yılında yeniden milletvekilliğini garantilemek için; “Böyle köklü, soylu bir aileden gelen genel başkanıma laf atanları kınıyorum. Bundan sonra genel başkanımıza daha çok saygı duyulmasını, genel başkanımıza daha çok itimat edilmesini ve güvenilmesini istiyorum” diyerek, yağcılıkta ve yalakalıkta son noktayı da koymuştur.

Kuvayi Milliye'den gelen partisine, ülkemizin kurucusu Atatürk'e, ulusal değerlerimize ve ülkemize ihanet eden bir genel başkana saygı duyulmayacağını bilemeyen zavallılar, Türk halkını sağır ve dilsiz sanmaktadırlar. Kişinin kimden olduğu ya da kimden doğduğu, kökenleri önemli değildir; önemli olan kişinin ne olduğudur. Soy denilince, kişinin soyu değil, soylu davranışı esas alınmalıdır. İhanet içinde olan bu soysuzlara, bu emperyalist artıklara, günü gelince dersleri verilecektir.

Kırdığı potlarla, yaptığı gaflarla seçimlerde oylarının düşeceğini anlayabilen Dersim'li Kemal, gündemi değiştirmeye çalışarak, AKP'nin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) içindeki bir kanatla, CHP’yi ulusalcılarla bölme operasyonu çekeceğini söylemiştir. Bu söylemiyle saçmalamakta sınır olmadığını da göstermiş bulunmaktadır. Kendisi ve yakın çalışma arkadaşlarının sözleri ile eylem ve tutumları CHP'yi bölmektedir. Resmi ideolojisi ulusalcılık olan CHP'yi Atatürk ilkelerinden uzaklaştırarak, emperyalizmin güdümünde yeni CHP konumuna getirdiklerini gizlemek için, şimdi de MİT'e bel bağlamışlardır. Bu yapılanlar, Dersim'in mallarının nalları dikmeden önce ki son çırpınışlarıdır.

Dersim olayları nedeniyle asıl özür dilemesi gerekenler emperyalistlerdir, emperyalizmle işbirliği yapanlardır. Bu soysuzlar, PKK terör örgütü tarafından öldürülen onbinlerce insanımız için özür dilememekte, herhangi bir kınama da yapmamaktadırlar. “Dersim'de katliam yapıldı, arşivler açılsın” diyenler, Jandarma Karakolunu basarak Dersim isyanını başlatanların, yeni CHP genel başkanının soyunun geldiği Kureyşan aşiretine bağlı Kolan kolundan olduğunu bilmiyorlar mı?

İsyanın elebaşısı Seyit Rıza'nın heykeli ardına sığınıp, Dersim de Dersim diyenlerin derslerini çalışmadıkları bellidir. Bugün onuru olmayan Seyit Rızaların, vatan hainlerinin, onurlarının iadesini isteyenler ile Tunceli adının Dersim olması için çalışanların emperyalizme hizmet ettikleri çok açıktır. Yaşadığımız günlerde ülkemiz, vatanseverler ile vatan hainlerinin mücadelesine tanık olmaktadır. Unutulmamalıdır ki, Atatürk'ün gençleri, vatanseverler örgütlenerek, bu mücadeleyi de kazanacaktır.

Bugün sürekli olarak Dersim Dersim diyerek, özür istemek, toprak talep etmenin ardında, sözde Ermeni soykırımının yüzüncü yılında, Ermeniler için özür, tazminat ve toprak talebi yatmaktadır. Emperyalizmin Sevr planı işlemektedir ve emperyalizmin maşaları, TR 705 ile benzeri kodlular bu oyunu bilinçli olarak yapmaktadırlar. Ne yazık ki ülkemizde bu oyunları göremeyen ama kendini aydın sanan birçok yüksek eğitimli, bilinçsiz insan görünümlü müsveddeler de bulunmaktadır. Ancak Türk halkı, bütün bu olumsuzlukların üstesinden gelinerek, aydınlık yarınlara doğru yol alınacağının bilincindedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.