28 Şubat Post modern darbesini anlamadan 15 Temmuz Kanlı girişimini anlamak çok zordur!

Dönemin genelkurmay başkanı darbenin BİN yıl süreceğini iddia etti!

Bilinenin aksine Erbakan hükümeti 28 Şubatta yıkılmadı! Dönüşümlü hükümet anlaşmasına göre 28 Haziranda Erbakan görevi Tansu Çiller’e devretti. Ancak Demirel Çiller'e hükümeti kurma görevi vermedi.

Erbakan istifadan önce Çillere Demirel'in kendisine hükümeti kurma görevi vermeyeceğini onun için dönüşüm işini bir yıl erteleyelim sonra siz seçimlere kadar Başbakan olun teklifinde bulundu. Çiller partimi tutamıyorum diyerek dönüşümün gerçekleşmesi kararını verdi. Erbakan başbakanlık görevini Çiller'e devretmek üzere bıraktı !

Yeterli imzanın kendisine sunulmasına rağmen Erbakan’ın öngörüsü gibi Demirel hükümet kurma görevini Çiller'e vermedi!

Demirel’in hükümeti kurma görevini Çiller’e vermemesinde Fethullah Gülen'in Nurettin Veren’i kendisine acil olarak iki defa göndermesi ve Asker İHTİLALE HAZIRLANIYOR demesi büyük etkendir!

Böylece REFAH-YOL hükümeti 28 Haziran'da görevi bırakmış oldu!

Merhum Erbakan'ın Türkiye’nin önderliğinde kurduğu D8 devletleri Mısır, İran, Malezya, Endonezya, Nijerya’dan oluşmakta ve bir sonraki hedef D60 bir sonraki ise dünyanın kurtuluşu iddiası ile D160 idi.

D8 Devletler Topluluğu kendi aralarında ticaret ve üretimlerini TAKAS yolu ile ve kendilerinin oluşturacağı ORTAK PARA birimi ile ticaret yapacaklardı!

Bu da DOLAR HEGEMONYASIndan kurtulmak demekti!

Egemen Emperyalist güçler buna müsaade etmedi!

Hatta D8 Devletler Topluluğu kuruluşunda imzası olan devlet adamlarının tamamı tasfiye edildi! Hüsnü Mübarek, Mahathir Muhammed, Hasena, Rafsancani ve Erbakan da muhtelif cezalara çarptırılarak iktidarlarından uzaklaştırılmışlardır.

Refah-Yol Hükümetinin önünün kesilmesinde GÜLEN'in rolü düşünüldüğünde de kimler hesabına çalıştığı çok net bir şekilde ortaya çıkacaktır!

Bilindiği gibi Erbakan yerine gelen hükümetin ilk icraatları HAVUZ SİSTEMİ'ni yani "kamu tek hesabı"nı uygulamadan kaldırmak oldu!

Havuz sistemi:

54. Türkiye Hükûmeti, Erbakan Hükûmeti veya REFAH-YOL Hükûmeti, 28- 30 Haziran 1997 tarihleri arasında görev yapan, Refah Partisi ve Doğru Yol Partisi koalisyonunun oluşturduğu Türkiye Hükûmetidir.

Gülen'in 28 Şubat'taki Rolü

28 Şubat postmodern darbesinin arkasında cemaat vardı!

Nurettin Veren'in anlattıkları akıl almaz şeylerdir!

Gülen, Nurettin Veren’i Demirel’e gönderiyor;

Veren;

"Fethullah Gülen beni acil olarak cumhurbaşkanı Demirel’e gönderdi Demirel beni gecenin çok geç saati olmasına rağmen kabul etti. Gülen'in birinci mesajı "ORDU GİDİŞATTAN RAHATSIZ" demek oldu.

İkinci ve gene gecenin geç saatinde Cumhurbaşkanı Demirel’e mesajı “asker ihtilale hazırlanıyor” mesajı idi.

Nurettin veren bu mesajı verdikten sonra Demirel'in yüzü bembeyaz oldu!” diye anlatmıştır!

Gülen ülkeyi 28 Şubat post modern darbesine hazırlıyordu ve netice aldı!

Gülen, "Hükümet görevi bırakmalı" ve "Başörtüsü Füruattır" gibi demeçler vermeye başlamıştı!

28 Şubat post modern darbesinde BASININ VE BEYAZ YAKALILARIN ROLÜ

Hatırlayınız, Elaziz'den yola çıkarılan otuz- kırk kişilik bir grup, ellerinde sopalar, siyah cübbelerle Ankara’ya gelmişlerdi. Bunu da basın Türkiye’ye "ŞERİAT geliyor" diye yaygaralar kopararak yayınlamışlardı .

İşçi kuruluşları, sendikalar harekete geçirilmiş, yürüyüşler düzenlemişlerdi. Oysa hepimiz biliyoruz ki o tarihte Erbakan Hoca memura ve emekliye olağanüstü zam yapmış, Sendikalar ise "BU PARAYI NASIL VERECEKSİNİZ?" diye İTİRAZ ETMİŞLERDİ.

Erbakan bununla da kalmamış EŞEL MOBİL SİSTEMİ getirmişti!
Yani memur ve emeklilerin maaşları ENFLASYON ORANLARI HER AY HESAP EDİLEREK MAAŞLARA AYLIK ZAM OLARAK YANSIYORDU.

REFAH-YOL hükümetinden sonra göreve gelen ECEVİT hükümeti bu uygulamayı yürürlükten kaldırmıştır!

..

Bunları ibret alınsın unutulmasın diye anlatıyorum!
Bazı gazeteci ve televizyoncular daha sonra birbirlerini İFŞA ETMİŞLERDİ yok sen ABD ELÇİLİĞİNDEN, o günlerde adı sıkça duyulan SOROS vakfı gibi vakıflardan HER AY ŞU KADAR DOLAR ALDIN, YOK BEN BU KADAR DOLAR ALDIM DİYE

Ve bu güruh maalesef insanları galeyana getirmişti.

(Devam Edecek)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.