Erbakan ve Gülen Hareketi!

Tam bu minvalde sohbet sürerken ziyarete gelen bir gazeteci ve iş insanı Erbakan’a hitaben bir soru sordu. “Hocam merak ediyorum ben üniversite mezunu gazeteci ve orta halli iş adamıyım tek başıma bırakın herhangi bir ülkede iş yapmayı ancak birkaç ülkeyi gezebilirim ilkokul mezunu dahi olmayan Hocaefendi nasıl oluyor da onlarca ülkede üniversite kurabiliyor? Ben ve benim gibiler bunlar da Müslüman diye herkes gibi yardım yapıyoruz ne dersiniz?” dedi.

Erbakan “Bunlar da Müslüman dediğiniz için söylüyorum. Çanakkale'ye gelen İngiliz gemilerinin içinde Afrikalı Müslümanlar cemaatle namaz kılıyorlardı. Onların cemaatle namaz kılması cehennemi zümerayı boylamalarına mani olmadı! Yahudiye asker olmamak lazım!” dedi.

Darbelerin birbirine bağlı olması 12 Eylül darbesi sırasında Gülen yakalanmadığı gibi korunmasıyla anlaşılabilir. “Cemaat” 12 Eylülde herhangi bir soruşturma bile geçirmemiştir!

12 Eylül mantalitesinin üretmek istediği “tek tip insan” tipi ilerki yıllarda Cemaatin işini kolaylaştırıp onlara yol açacak ve halkın cemaati kabullenmesi sağlanacaktı! Öyle de oldu.

İmam Hatip Okullarının önünün kesilmesi sonucunda inançlı halk çocuklarını dinini imanını tanıması düşüncesi ile cemaate yönlendirdi.

15 Temmuzun darbe kalkışması da kaba taslak bilançosu da çok ağır olmuş Türkiye’ye ağır fatura ödetmiştir!

251 şehit verilmiş 1491 kişi yaralanmış, 8036 farklı rütbede asker gözaltına alınmıştır. Yargı mensubu emniyet mensubu öğretmen devlet memuru çok sayıda kişi görevden alınmıştır.

Gülen hareketi olarak kayıtlara geçen 15 Temmuz hain kalkışması

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış ve Türk Ceza Kanununun anayasal düzene karşı suçlar kapsamında yer alan ‘cebir ve şiddet kullanarak TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti hükûmetini ortadan kaldırmaya, görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs’,‘Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye teşebbüs’,‘halkı, Türkiye Cumhuriyeti hükûmetine karşı silahlı isyana tahrik’ ve ‘cumhurbaşkanına suikast’ suçları ile soruşturma başlatıldı. 21 Temmuz'da Millî Güvenlik Kurulu toplantısı sonrasında,Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından anayasanın 120. maddesi gereğince olağanüstü hâl ilan edildi.

Cemaatin lideri Fethullah Gülen "en çok aranan teröristler" listesinin "kırmızı" kategorisinde yer almakta ve Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) lideri olmakla suçlanmaktadır.

15 Temmuz sonrası cemaate mensup ülkemizin pek çok parlak geleceği olacak olan genç kuşak maalesef cemaatin emellerine alet edilerek bir nesil nerede ise yok edilmiş denilebilir! 15 Temmuz hareketi toplum tarafından da çok iyi irdelenmeli ve dersler çıkarılmalıdır!

Türkiye’nin önünü kesmek ve kardeş kavgası çıkarmak sureti ile kaosa sürüklemek isteyenlerin kimi zaman milli hassasiyetleri kimi zaman dini hassasiyetleri emellerine alet etmek istediklerini asla akıldan çıkarmamak gerekmektedir.

1960 ihtilali, 12 Eylül 1980 Askeri darbesi ve 15 Temmuz ihanet girişimi darbelerin en kanlı ve Türkiye’nin geleceğine etkisi bakımından en önemlileridir.

12 Eylül Darbesi öncesi binlerce genç hayattan koptuğu gibi darbe sonrası da 50 genç idam edilmiş 7000in üzerinde gencin de idam kararı meclise getirilmiştir.

Darbelerden korunmak için darbeler nasıl inşa edilmiş ona bakmak ve ders almak gerekir!

Devam edecek....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.