Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923 tarihli oturumunda, Mustafa Kemal Atatürk'ün hazırladığı anayasa değişikliğinin kabulüyle, Türkiye Devleti'nin yönetim şekli "Cumhuriyet" olarak kararlaştırıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün “gençlere emanet ettim” dediği Cumhuriyet, 1925 yılında çıkarılan bir kanunla yeni Türk Devleti'nin bayramı ilan edilmiştir. 

Cumhuriyet; monarşi ve oligarşi kavramlarının karşıtı, egemenliğin bir kişiye veya aileye değil sadece Millete ait olduğu yönetim biçimidir. Kişilerin de birey olarak bağımsızlaştığı ve özgürleştiği en ideal rejimdir. Tek mimarı olan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ümüze minnettarız.

Bugün 98. yıl dönümünü idrak ettiğimiz ve sonsuza dek yaşatacağımız Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Sevgiyle, saygıyla, Cumhuriyetle kalın..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.