Adamın adı Dr. Serdar Savaş.

Şöyle bir araştırdım; Türkiye’de bir ilin sağlık müdürlüğü, bakanlık müsteşar yardımcılığı görevlerinde bulunmuş ve hatta Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa Başkan Yardımcılığı’na kadar bir dizi görevler üstlenmiş.

Bizim TV adlı medya kuruluşunda sunucu Lale Özan ile söyleşi yapıyor. Konu tabii ki Çin malı "SİNOVAC AŞISI..”

Dr. Serdar Savaş’ın bu konuşmasından birkaç ilginç cümleyi paylaşmak istedim, özellikle okuyun;

“..Korona Aşısını kesinlikle olmalıyız. Ama hangi Aşıyı?

Dünyadaki “Aşı Ruhsat Sahibi” 100 firmadan, rüşvet vererek aşı ruhsatı aldığı mahkeme kararıyla sabit olan tek firmayı bulduk; Çin’in Sinovac firması.

Aşıda en önemli konu 3. faz çalışmalarıdır. Acil durumlarda 3. faz çalışmalarının nasıl yapılacağı da belirlenmiştir. Çin aşısının 3. faz denemeleri dahi yapılmamıştır. Yani 3. faz çalışmaları dahi yapılmamış olan bu aşıdan 50 milyon doz ısmarladılar.

Bu Çin firmasının pazarlamasını yapmak Türkiye’nin Sağlık Bakanlığı’na mı kaldı? Çin Aşısının denemesi Türk halkı üzerinde mi yapılacak?  

Bu Çin firmasıyla ortak mısınız?

Hükümete, Sağlık Bakanı’na ve İlaç firmaları temsilcilerine soruyorum; “Ortak mısınız kardeşim?..”

Üçüncü faz çalışmaları bitmemiş olan bu aşının, bitmemişten öte "yapılmamış" olan bu aşının yapılması, halk sağlığı açısından zararlıdır. Sizin babamı, sokaktaki teyzeyi, öğrencilerimi öldürmenize izin vermeyeceğim. Almanya’da Türkiye kökenli insanların ürettiği çağdaş aşı dururken Çin aşısı da nedir? Sinovac’a ortak mısınız?

Sinovac Aşısı 65 yaş üzerinde denenmedi, bu aşıyı bizim 65 yaş üzeri insanlarımıza, BioNTech firmasından alınan aşıları da kendi yandaşlarına yaptıracaklar…../..”

Ve daha buraya aktarmak istemediğim ilginç vurgular..

Tabii bu tür sesleri duymamak ve bu aykırı çıkışları görmemek mümkün değil.  

Bu yazıyı yazarken, tedbiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın twitter sayfasına baktım, ki isabet olmuş. Bakan Koca, "Aşı tedarikinde aracı firma kullanıldığına dair iddialar ile ilgili açıklamamız ektedir. Milletimiz irfan sahibidir. Hakikati görür ve ona sahip çıkar." demiş ve açıklamasında, bağlantıdaki bir temsilci ilaç firmasının adını da vermiş.

Şahsen, bu açıklamayı yeterli bulmadım. Çin Aşısı ile ilgili daha somut veriler ve sonuçlar vurgulayan bilgileri de görmek istiyoruz.

Nihayet bugün ülkemize ilk partisi gelen Çin Aşılarının, önce tıbbi analizden geçeceğini, güvenilir olması halinde uygulamaya alınacağını da açıkladılar.

Bizler bu ülkenin vatandaşları olarak, devletimize güveniyoruz. Sınırlarımızı koruduğu gibi, vatandaşının sağlığını ve canını da koruyacağına inanıyoruz. Ancak içimizin daha rahat etmesini de istiyoruz. 

Umarım ters birşeyler olmaz da; şu kahrolası virüs belasını kısa sürede aşar gideriz.

2021 Yılının ülkemize ve tüm dünyaya, sağlık, huzur, barış ve kardeşlik getirmesi dileğiyle;

Sağlıcakla kalın..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.