Çoktandır iyi habere hasretiz. Genelde hep kötü  haberlerle yatıp kalkıyoruz. Şimdi sizlere birkaç iyi ama,  çok da kötü haberlerim var. Hangisinden başlayalım acaba?  İsterseniz iyilere öncelik tanıyalım… 

Bodrum’un en güzel ormanları yanmış, Çökertme ve Mazı  kül olmuş, hepimizin ciğerleri kavrulmuştu ya, şimdi oraları yeniden 300 bin fidanla buluşuyor. Müthiş bir proje, 15-20  yıl içinde yanan yerlerimizde muazzam ormanlar  oluşacak. Buna nasıl sevindim, nasıl heyecanlandım  anlatamam.. Durun hikayesini nakledeyim sizlere.

Geçen 30  Ağustos’ta (çevreci, doğa dostu, orman ve Türkiye  sevdalısı, yaratıcı, yurtsever ve insanlarla yardım  kuruluşlarının gönüllü neferi) Yapı Kredi Bankası Genel  Müdür Muavini Hakan Alp, geçirdiği ani bir kalp krizi sonucu  hayata veda etmişti. Çok geniş muhiti olan, çok sevilen Hakan Alp’in en yakın arkadaşı Halit Kalelioğlu, onun  anısına bir hatıra ormanı oluşturmak için kolları sıvadı ve  birkaç ay içinde inanılmaz bir sonuç aldı.  

Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne projesini kabul  ettirmek için geceli gündüzlü gayret sarfeden Kalelioğlu,  sonuçta 300 bin fidanı toprakla buluşturacak izni kopardı ve tüm çevresini bu projeye destek olmaya çağırdı. Önce  Bankalar, sonra büyük şirketler, Üniversiteler, esnaf filan  derken destek dalga dalga yayıldı, büyüdü ve müthiş bir çığ haline geldi. Bu devirde böyle vefalı dost bulmak kolay  değil. Hele sevdiği arkadaşının anısını orman gibi bir milli  değerle yaşatmak arzusu, pek rastlanan bir istek de sayılmaz. O nedenle Kalelioğlu’nu yürekten alkışlıyor ve  onun duyarlığına ve samimiyetine de çarpıcı bir örnek  vermek istiyorum.

Kalelioğlu fidan bağışı için açtığı kampanyada hesap  adresi olarak Muğla Orman Bölge Müdürlüğünün  bankalardaki özel bütçeli gelir hesap numarasını  gösterdi. Bağış için ancak buraya gönderilen paralar fidana  dönüşüyor. Ziraat Bankasının Muğla Şubesindeki TR 3200  0100 0201 4703 6514 5007 numaralı İBAN hesabına ben de  bağış yapacağım. Okuyucularım içinde bağış yapmak  isteyenler olursa sevinirim. 

İşte bu bağışlardan oluşan 300  bin fidanın ilk partisi, bu Cumartesi günü (26 Mart) saat 13.00 de yapılacak törenle yangın bölgelerinde toprağa  ekiliyor ve oluşacak ormana da “Hakan Alp Hayallerim Hatıra Ormanı” adı veriliyor. Emeği geçenlere ve Orman  Bölge ve Bodrum Müdürlüğü ile Mazı Orman İşletmesi  şefliğine de,böylesine anlamlı ve yararlı bir projeyi  kucakladıkları ve hedefine taşıdıkları için teşekkürler  ederim. 

Şimdi ikinci bir iyi habere geçiyorum. Bodrum’luları  öfkeden çıldırtan bozuk ve delik deşik yolların onarımına 1  Nisan’dan itibaren başlanıyor. Buna 1 Nisan şakası gözüyle  bakmayın, Büyükşehir Belediyesi ile bizim Bodrum Belediyesi anlaşmaya vararak, gerekli protokolü imzaladılar  bile. Hayırlı uğurlu olsun. Gerçekten Bodrum sakinleri çok  sıkıntılar çektiler, çok zorluklara göğüs gerdiler ve devlette  disiplinin ve koordinasyonun bir türlü sağlanamamasının  çok acı faturasını ödediler. Neyse ki sorun çözüldü ve asfalt  makinaları devreye girmeye hazır. Ancak AYDEM de,  TELEKOM da artık bu gelişigüzel kazma işlerini, hiç değilse  sezon sonuna kadar durdursunlar ve asfaltlanacak yerleri  hemen kazmaya kalkışmasınlar. 

Sıra geldi kötü haberlere..

Vah Göcek vah demiştik ya,  bu da yetmiyor artık, öfkeden saçımızı başımıza yolacak hale geliyoruz. Koylardaki ve adalardaki ihaleler yetmemiş  olacak ki, şimdi denize de el atarak, teknelerin bağlanacağı  şamandıraları da (mapa) ihaleye çıkarmışlar. Mevcutlara ilaveten yüzlerce tonoz-mapa daha yapılacak ve denize serpiştirilecek Göcek’te. İşte şimdi yandı amatör denizciler.  Bu mapaları, ben TURMEPA’nın genel yönetiminde  iken, tekneler ağaçlara bağlanıp zarar vermesinler diye önermiştik. Birkaç tane yapıldı ve o dönemde hayli de  faydalı oldu. Kim derdi ki bu mapalar Göcek’in tüm  koylarına yayılacak? Ayrıca o koyların çoğunda da sahilde ağaç filan yok. 

İhaleyi eski Milletvekili Süleyman Bölünmez  kazanmış. Benim bildiğim Süleyman o Süleyman’sa petrol  taciridir ve geçmişte çok sayıda benzin istasyonu vardı. Ne  alaka mapalarla? Ama artık Türkiye’de öyle alakasız işler  oluyor ki, bu da bunlardan biri herhalde. Şimdi koylara rahatça giren, oralara demirleyen amatör denizcilerimizin  işi çok zorlaşıyor. Demek parayı veren düdüğü çalacak artık. Yazık çok yazık. Rahmetli ünlü denizcimiz Sadun  Boro’nun yattığı yerde kemiklerini sızlatıyoruz. Allah uzun  ömürler versin yaşayan tek sivil komodorumuz Necati  Zincirkıran’a, denize aşık pek çok amatör denizcimize, teknesiyle koyun koyuna yaşayan mavi sevdalılarına acı  veriyoruz, hüzün yaşatıyoruz, eziyet çektiriyoruz. Ömrünü  kaplıcalarda geçirenlere denizi yönettiriyorsak eğer, olacağı budur işte.. 

Bodrum’un yolları yapılıyor diye tam sevinmeye  hazırlanıyorduk ya, öylesine kötü bir haber aldık  ki sevincimiz kursağımızda kaldı. İşte şimdi sizlere bir kötü  haber daha. Sıkı durun Ortakent’te 1000 dönüme yakın  hazine arazisi imara açılıyor. Hani bağırıp çağırıp iki yıla  yakındır durdurduğumuz proje var ya, yakında devreye  giriyor. O muhteşem Ortakent yalısındaki Kabakum Plajı da  tarihe karışacak artık. O Güzel Sanatlar Fakültesinin alt  bölümleri de evlerle dolacak. Memurlara polislere lojman  filan yapılmayacak oralarda. Peynir kalıbı evlerle, sitelerle  filan kaplanacak arazi. Gözünüz aydın TOKİ de geliyor  oraya, hani gelemez-olamaz-yaptırmayız dediğimiz meşhur 

TOKİ. Ben yaptım oldu döneminde tepeden ne imar emirleri  geliyor da, TOKİ mi gelmeyecek yani? 

Neyse moralinizi fazla bozmayın. Müjdeyi başka bir  zamana saklıyordum ama, kötü haberlerle canınızı çok  sıktığım için, üzüntünüz bir nebze hafiflesin diye, bir başka  iyi haberi de vereyim sizlere. Yeni Bodrum Hastanesi Mayıs  ayında açılıyor. 150 yataklı yeni hastanemiz gerçekten iyi  ve güzel oldu. Şimdi içini modern yataklarla, yeni gelişmiş  cihazlarla ve akıllı sistemlerle donatıyorlar. Burada bir  hakkı teslim etmemiz lazım. Bu hastanenin bitirilmesi için  Muğla Milletvekili Yavuz Demir’in çok büyük gayret ve  emekleri oldu. O olmasa bitişini daha çok uzun süreler beklerdik. Sağolsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.