Türkoğlu, “Bursa’yı yine kandırdılar”diyerek Büyükşehir’i topa tuttu:

BURSA ARENA / Haber Merkezi

“TERMAL KÖY” MÜJDESİ VERDİLER
“BETON KÖY” PROJESİ YAPTILAR!..

“TERMAL KÖY” DEDİLER
“BETON KÖY” YAPACAKLAR!

-Sıcaksu bölgesinin imara açılıp konut alanına dönüştürülmesine İYİ Parti Bursa Teşkilatı’ndan çok sert tepki geldi. İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Tabakhaneler olarak bilinen bu alanı, aslında Termal Turizm Merkezi yapmak için istimlak ettiler, ancak doğanın Bursa’ya hediyesi olan bu bölgedeki güzelim sıcak suyumuzu da ne yazık ki ranta kurban ettiler” dedi.

-Bursa’nın ve Bursalılar’ın bir kez daha kandırıldığını söyleyen Türkoğlu, “Bu bölgedeki yapıları istimlak ederlerken, ortaya büyüleyici bir proje koydular ve Termal Köy müjdesi verdiler. Meğer, 690 adet konut, 92 adet de dükkan yapacaklarmış. Bunlar inşaat rantıyla kafayı bozdular” şeklinde konuştu.


Türkoğlu, basın açıklamasında şunları söyledi:

BURSA BUNU AFFETMEZ!

“Kıymetli Bursalılar,
Değerli Basın Mensupları;
Bugün size Bursa’nın ve Bursalıların nasıl kandırıldığının bir hikayesini daha anlatacağız.
Bu hazin hikaye, Tabakhaneler olarak bilinen bu alanın, aslında Termal Turizm Merkezi yapılması için istimlak edilmesiyle başlıyor.
Hesapta; doğanın Bursa’ya hediyesi olan bu bölgedeki güzelim sıcak suyumuzu değerlendirecekler ve Bursa’yı bir termal turizm kenti yapacaklardı.
Bu bölgedeki yapıları istimlak ederlerken, ortaya büyüleyici bir proje de koydular ve Bursalılara büyük bir gururla Termal Köy müjdesi verdiler.
Ne var ki gün oldu devran döndü, bu hikayenin de sonu AKP zihniyetinin yine rant hırsına teslim olmasıyla son buldu.

Sonuç:
Bu bölgeye tam 690 adet konut, 92 adet de dükkan yapacaklarmış.
Hem vallahi hem billahi bunların alayı, inşaat rantıyla kafayı bozdular.
Kıymetli Dostlar biz tarihsiz, bilgisiz, belgesiz konuşmayız.

Bakın bu rant hikayesinin kronolojik geçmişi aynen şöyle:

Tarih 06.Haziran 2017.
Yani çok değil, bundan yaklaşık 5 yıl önce.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ne denmiş bakalım:
“Tabakhanelerin de içinde bulunduğu Sıcaksu Bölgesi Bursa’nın en değerli TERMAL TURİZM MERKEZİ olacak.
Şehrimizi Türkiye’nin en önemli termal merkezi haline getirecek projede; termal tesisler, kür tesisleri, konaklama tesisleri, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi, kür merkezi, yaşlılık bakım ve tedavi merkezi gibi sağlık tesisleri ile spor tesisleri, binicilik tesisleri ve kulüp evi, yeme-içme tesisleri, açık-kapalı yüzme havuzları, rekreasyon alanları, günübirlik tesisler, teleferik istasyonu, helikopter pisti, otel, motel, butik otel, tatil evleri yer alacak.”

Gördüğünüz gibi tek tek sayılan müjdeler o tarihteki haberde aynen şöyle devam etmiş:
“Sıcaksu Bölgesi ile ilk adımın atılacağı Termal Turizm Şehir Projesi 4 etaptan oluşacak. Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Proje Alanı, İpekiş Termal Kür Merkezi, Yeni Kaplıca ve Çevresi, Merinos Stadyumu ve Çevresi… Bütün bu etaplar tamamlandığında Kültürpark, Merinos Kongre Merkezi ve Kent Meydanıyla da bütünleşecek olan proje, Kamu-Özel işbirliği ile hızla tamamlanarak, Bursa’nın; dünya sağlık turizminden önemli bir pay almasını sağlayacak.”
Nasıl? Çok güzel değil mi?
Peki şimdi ne oldu?



YALAN OLDU, TALAN OLDU
OLAN YİNE BURSA’YA OLDU!

Hadi şimdi bir tarih daha verelim:
9 Eylül 2021…
Bu kentin köküne kibrit suyu dökerek dinamit koyan ibretlik bir ihale yapıldı.
Bursa’nın dokusuna ihanet ederek, bu şehrin doğal kaynaklarına adeta tecavüzde bulunurcasına yapılan bu ihale ile TERMAL KÖY müjdesi bir anda BETON KÖY rezaletine dönüştürüldü.
Yani;
Gözleri inşaattaki büyük rant hırsıyla dönenler, ‘Hayır, termal turizminden vazgeçtik, biz buraya tam 690 konut ve 92 adet de işyeri yapacağız ve Bursa’yı betona boğmaya devam edeceğiz!’ diyerek bu çileli şehrimize bir kez daha meydan okuyorlar.
Bunun halk dilindeki karşılığı neydi, onu da söyleyelim:
Yani diyorlar ki;
Sarhoştuk aydık, biz bu işten caydık!
Bu kadar basit yani, öyle mi?
Neymiş efendim?
Yaklaşık 50 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek BETON KÖY projesinde, bina yükseklikleri, kent siluetini bozmayacak şekilde, zemin+5 katı geçmeyecekmiş!
Aferin, lütfetmişsiniz!
Utanmasanız buraya, 2.Doğanbey rezaletini dikersiniz siz!
Vallahi aklınızdan geçmediyse Arap olalım…

JEOTERMAL TURİZM VAADİ DE YALAN OLDU!..

Kıymetli Hemşehrilerim;
Bu büyük bir yalan, büyük bir aldatmaca ve büyük bir kandırmacadır.
Ama aynı zamanda nedir biliyor musunuz?
Bursa için çok büyük bir hayalin de maalesef sonudur.
Bu kadim şehir, bu kandırmacadan sonra bir daha asla ‘termal şehir’ kimliğini kazanamayacaktır!..
Çünkü sen 88 derece ile 75 derece arasında termal su çıkan bölgeyi, o işe uygun yapılarla, tesislerle donatmak yerine, konut ile doldurarak, vadettiğin TERMAL KÖY terine adeta bir BETON KÖY kuruyorsun…
Bir defa değil bin kez yazıklar olsun!
Şimdilerde Mustafakemalpaşa’daki Tümbüldek kaplıca bölgesini kalkındıracağız diye günah çıkarıyorsunuz ya!
Hiç boşuna uğraşmayın!
Artık vatandaşın yalanlarınıza karnı tok ve milleti asla kandıramazsınız..
Hadi şimdi şu sorulara varsa cevabınız, verin bakalım:

-Seneler önce termal tesisler yapacağız diyerek kamulaştırdığınız yapıların sahiplerinin yüzüne nasıl bakacaksınız?

-Geçmişte bu bölgeyi boşaltmak için artı kuyuların açılması için harcanan Bursa’nın onca parası ve zamanı heder olmadı mı? Bunların hesabını hanginiz verecek?

-TERMAL KÖY yerine kuracağınız BETON KÖY’de, Kültürpark ve ULUDAĞ manzaralı evler ve işyerleri kimlere satılacak? Şimdiden rezerv edilenler var mı?

-Göreve gelirken, ‘Her projeyi tartışacak ve Bursa ile birlikte karar vereceğiz’ diyordunuz, kime sordunuz, nerede tartıştınız? Bir açıklasanız da öğrensek!

-Sıcaksu Bölgesi, yine o tarihlerde Almanya, Avusturya, İsviçre gibi ülkelerdeki termal tesisler ve merkezler incelenerek boşaltılmıştı. Oralardaki sıcaksu kalitesi ve niteliği ile Bursa’nınki karşılaştırılmış, projeler buna göre yapılmıştı. Onca emek, bunca israfın anlamı neydi? Hele bir deyin bakalım, bütün bunların hesabını Bursalılara hele bir verin de boyunuzun ölçüsünü alın bakalım!..

HAMAM TASLARIYLA PROTESTO ETTİLER!
İYİ Partililer basın açıklamasının sonunda yanlarında sembolik olarak getirdikleri hamam taslarını yere atarak, Bursa’ya verilen termalköy projesi sözünün tutulmamasını protesto ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.