Sabah Saat: 05.00 - Ana muhalefet Bursa Hali'nde mesaide..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, zorlu kış şartlarına aldırmaksızın mesainin sürdüğü Bursa Kent Hali'ne sabah saatlerinde yaptığı ziyarette, esnaf ve çalışanların -5 derecedeki ekmek mücadelesine tanıklık etti.

Beraberindeki CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Şahin Sevinç ile birlikte gittiği Hal'de Bursa Kent Hali Sebze ve Meyve Komisyoncu İş Adamları Derneği Başkanı Aydın Akyol ve yönetimi tarafından karşılanan Karaca, hem esnaf hem de çalışanlarla görüştü.

CHP İl Başkanı Karaca, ziyaret sonrasında yaptığı değerlendirmede şöyle dedi:

"Nakliye masraflarındaki artış, kayıt dışı sebze meyve piyasasının varlığı, diğer maliyet girdilerindeki yükseliş nedeniyle, toplumun tüm kesimleri olduğu gibi hal esnafı da zor durumda. Üretici zarar ediyor, mutsuz. Nakliyeci para kazanamıyor, mutsuz. Hal esnafı kayıt dışılıktan şikayetçi. Pazaryeri adı altında meyve-sebze toptancı hali işletilmesinden rahatsız. Pazarcılar da şikayetçi, doğal olarak vatandaş da şikayetçi. Bütün sorunlar arapsaçına dönüşmüş durumda. Boş tencereler, halkımızın büyük çoğunluğunun günlük gerçeği oldu."

"AKP ÜLKEMİZİ İTHALAT CENNETİNE DÖNÜŞTÜRDÜ"

Hükümetin zirai üreticiye sahip çıkmadığının altını çizen Karaca sözlerini şöyle tamamladı:

"Tarım politikalarında sınıfta kalan, yerli üreticiyi-çiftçiyi-ziraatçıyı koruyup kollamak yerine ülkemizi tarım ürünleri ithalat cenneti haline getiren, yönetim kabiliyetini kaybetmiş AKP iktidarının çözüm için yapabileceği bir şey de yok. Türkiye ithalat cenneti oldu ama maalesef bu cennet yalancı cennet. Tarımsal üretimi artırmadan sorunların çözülmeyeceğini anlamamız gerek. Çözüm ülke kaynaklarının doğru işlerde kullanılacağı CHP iktidarında... Türk çiftçisi CHP iktidarında mazotundan gübresine kadar desteklenip, doğru planlamalarla üretim yapacak. Dolayısıyla sebze ve meyve fiyatları da makul düzeyde olacak. Kendi kendine yeten dünyadaki 7 ülkeden biri olmakla geçmişte övündüğümüz Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz."

bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.