Psikoloji Seminerleri’nde depresyon ve anksiyete ele alındı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Nilüfer Belediyesi Kadın ve Çocuk Akademileri’nin düzenlediği Psikoloji Seminerleri kapsamında Psikolog Uğur Kartum ‘Anksiyete ve depresyonla baş etme yolları’ konusunda bilgiler verdi.

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kadın ve Çocuk Akademileri tarafından düzenlenen Psikoloji Seminerleri çevrim içi olarak gerçekleşmeye devam ediyor. Psikolog Uğur Kartum, ‘Ankisiyete ve depresyonla baş etme yolları’ konu başlığında katılımcılara bilgiler verdi. Pandemi sürecinin anksiyete ve depresyon rahatsızlıklarını artırdığı ifade eden Uğur Kartum, “Uzun süren pandemi süreci anksiyete ve depresyon rahatsızlıklarını artırdı. Kadınlar bu süreçte daha çok etkilendi. İnsanların normal yaşam aktivitelerinin kısıtlanması, hayatı ve yaşam tarzını olumsuz etkiledi. Anksiyete yani kaygı bozukluğu psikolojik bir hastalıktır. Günlük hayatımızda duyduğumuz kaygı ve üzüntüler, bu rahatsızlığı tetikler. Psikolojik tedavi ve ilaçlar ile bu rahatsızlık tedavi edilebilir. Uzmanlardan destek almak ileride çözümü olmayan hastalıkları önler. Kendinizi meşgul etmek, derin nefes egzersizleri, yürüyüş yapmak, içinde bulunduğunuz ana konsantre olmak kaygılarınızı hafifletebilir” dedi.

Anksiyete ve depresyonların arasında büyük fark olduğuna da değinen Uğur Kartum, “Pandemi süreci depresyon etkilerini de önemli şekilde artırdı. Depresyon sadece bir keyifsizlik veya anlık zayıflık değildir. Depresyon aynı zamanda çözülebilecek kadar basit bir sorunda da değildir. Tedavi gerektiren tıbbi bir durumdur. Ağır alkol, sigara, uyuşturucu kullanımı, fiziksel veya cinsel istismar, ölüm, travmatik olaylar depresyona yol açan ana sebeplerdir. Bu hastalıkla baş etmek için de açık havada yürümek, dışarıda vakit geçirmek, düzenli uyku rahatsızlığı hafifletir. Mutlaka uzman desteği almak gerekir” diye konuştu.

Önümüzdeki haftalarda da devam edecek olan psikoloji seminerlerine katılmak isteyenlerin, 452 78 71 ya da 482 30 03 numaralı telefonu arayarak kayıt yaptırması gerekiyor.

www.bursaarena.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.